Hesabım
    Harry Potter Serisinin Profesör McGonagall'ı, Usta Oyuncu Maggie Smith Hayatını Kaybetti

    Efsanevi İngiliz oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti.

    Warner Bros.

    Sinema, sahne ve ekran yıldızı, ikonik İngiliz aktris Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Aktör oğulları Toby Stephens ve Chris Larkin bir bildiri yayınlayarak Smith'in 27 Eylül Cuma sabahı erken saatlerde hastanede huzur içinde vefat ettiğini doğruladılar.

    Açıklamada, onun sonunda arkadaşları ve ailesiyle birlikte olduğu ve arkasında sadece iki oğlunu değil, aynı zamanda "olağanüstü annelerini ve büyükannelerini kaybetmenin acısını çeken" beş sevgi dolu torununu da bıraktığı belirtiliyor. Şunları ekliyorlar:

    "Bu fırsattan yararlanarak Chelsea ve Westminster Hastanesi'ndeki harika personele, onun son günlerinde gösterdiği özen ve cömert nezaketten dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Tüm nazik mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz ve şu anda gizliliğimize saygı duymanızı rica ediyoruz."

    Daha çok "Harry Potter" serisindeki Profesör Minerva McGonagall ve "Downton Abbey"deki Dowager Kontesi rolleriyle tanınan usta oyuncu kariyeri boyunca iki Akademi Ödülü, beş BAFTA Ödülü, dört Emmy Ödülü, üç Altın Küre Ödülü ve bir Tony Ödülü'nün yanı sıra altı Laurence Olivier Ödülü'ne aday gösterildi.

    İlk kez 1956'da sinema perdesinde göründü ve geçen yılki "The Miracle Club" filmine kadar oyunculuğu hiç bırakmadı. "The Prime of Miss Jean Brodie" ve "California Suite" filmlerindeki çalışmaları ile Oscar kazandı ve "Othello", "Gosford Park", "A Room with a View" ve "Travels with My Aunt" filmleriyle aday gösterildi.

    Maggie Smith pek çok kişi tarafından, "Death on the Nile" filminde Bette Davis'in asi hemşiresi ve "Murder by Death" filmindeki Dora Charleston gibi rollerinde büyük etki sergileyen küstah kişiliği ve zekasıyla hatırlanıyor.

    Diğer roller arasında "Hook", "The Secret Garden", "The First Wives Club", "Richard III", "Ladies in Lavanta", "Nanny McPhee and the Big Bang", "The Lady in the Van", "Becoming Jane", "Missionary", "All The King's Man" yer alıyor.

    1952'den 2019'a kadar süren sahne çalışmaları ise bundan çok daha kapsamlıydı, Smith İngiliz tiyatrsounda sayısız karaktere hayat verdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top