Hesabım
    Amerika Gişesinde "Beterböcek Beterböcek" ve "Transformers: Başlangıç" Rekabeti

    "Beetlejuice Beetlejuice" üçüncü hafta sonunda da Amerika gişesinin zirvesindeki yerini koruyor.

    -

    Amerika gişesi bu hafta sonu sıkı bir rekabete sahne oldu. Transformers serisinin en iyi eleştirilerini almasına rağmen "Transformers: Başlangıç", diğer filmlerin açılış rakamlarının gerisinde kaldı ve 25 milyon dolar hasılata açılışını ikinci sırada gerçekleştirdi. Tim Burton imzalı "Beterböcek Beterböcek" ise 26 milyon dolarlık hasılatıyla, üçüncü haftasında da zirvede kalmayı başardı.

    75 milyon dolar bütçeli "Transformers: Başlangıç" gişe yolculuğuna beklentilerin altında başladı. Film diğer pazarlardan da 14 milyon dolar açılış hasılatı elde etti. Eleştirel puanlarının yüksek olması, filmin önümüzdeki süreçte gişede güçlü bir varlık göstermesine dair umudu canlı tutuyor. Ancak yakında vizyona girecek olan "Vahşi Robot" rekabeti kızıştıracak.

    ABD gişesinin üçüncü sırasında 5.9 milyon dolar hasılatla "Sakın Ses Çıkarma" yer alıyor. James McAvoy liderliğindeki korku filmi, ikinci hafta sonuna girerken sadece %48 oranında düşüş yaşadı. Korku filmleri genellikle ikinci hafta sonlarında daha sert düşüşler görmeye alışık, bu açıdan filmin ikinci hafta sonunda başarı gösterdiğini söylemek mümkün.

    Dördüncü sırada ise yeni bir korku filmi var. Halle Berry'nin başrolünü üstlendiği "Asla Bırakma" 4.5 milyon dolar açılış hasılatı elde etti. Karışık eleştiriler ve düşük puanlar alan filmin bundan sonra gişede tutunabilmesi pek mümkün görünmüyor.

    2024 yazının en çok kazanan filmlerinden olan "Deadpool & Wolverine" ise 3.8 milyon dolarla beşinci sırada yer alıyor. Vizyondaki dokuzuncu haftasını geride bırakan film Amerika gişesinde 627 milyon dolara ulaştı, dünya çapında ise 1.3 milyar dolar hasılat elde etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top