Hesabım
    Danny Boyle "28 Years Later" Filmini iPhone 15 ile Çekmiş!

    Cililan Murphy'li "28 Gün Sonra" filminin devam filmi olan "28 Years Later" 2025 yazında vizyona girecek.

    -

    "28 Days Later" (28 Gün Sonra) filminin yönetmeni Danny Boyle ve yazarı Alex Garland'ın yeniden bir araya geldiği devam filmi "28 Years Later" bugüne kadar akıllı telefonlarla çekilen en büyük film oldu.

    WIRED'deki yeni bir makale, Boyle'un 75 milyon dolarlık bütçeli filmi "bir dizi uyarlanmış iPhone 15'le" çektiğini ortaya çıkardı.

    Bu durum film için, 2002'de kısmen Canon XL-1 ile çekilen ve o zamanlar MiniDV'ye kayıt yapan 4.000 dolarlık bir profesyonel tüketici video kamerasıyla çekilen orijinal "28 Gün Sonra" ile aynı yaklaşımın benimsendiğini gösteriyor.

    Geçtiğimiz yaz aylarında gerçekleştirilen çekimler Ağustos sonlarında tamamlandı. Bir paparazzi fotoğrafı, alüminyum kafesli bir iPhone'a benzeyen uzun lensleri yakaladı. Daha sonra filmle bağlantısı olan birkaç kişi, filmin geçen yıl piyasaya sürülen iPhone 15 Pro Max ile çekildiğini doğruladı.

    Ayrıca bazı sahnelerin, filmin yazarlarının 'GoatPro' adını verdiği çiftlik hayvanlarına bağlanan aksiyon kameralarıyla çekildiği de ortaya çıktı.

    "28 Years Later"dan Jodie Comer'lı Set Fotoğrafları!

    Sean Baker'ın "Tangerine" ve Steven Soderbergh'in "Unsane" filmleri iPhone'larla çekildi, ancak bunlar düşük bütçeli sanat filmleriydi. "28 Years Later" çok daha büyük bir proje ve yeni bir üçlemenin başlangıcı olacak.

    Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes, Jack O'Connell, Erin Kellyman, Edvin Ryding'in rol aldığı filmde, kısa süre önce Oscar kazanan Cillian Murphy de küçük bir cameo ile orijinal filmdeki rolüne geri dönüyor. Filmi Boyle ve Garland birlikte kaleme aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top