Hesabım
    Baz Luhrmann'dan "Joan of Arc" Filmi Geliyor

    Luhrmann "Elvis" sonrasındaki projesini buldu.

    -

    Warner Bros. Pictures, Avustralyalı yönetmen Baz Luhrmann'ın bir sonraki filmi “Jehanne d'Arc”ı çekmeye hazırlandığını doğruladı.

    Luhrmann, ilahi rehberlik altında hareket ettiğini iddia eden genç bir Fransız köylü kızı hakkında bir destan olarak adlandırılan "Jeanne d'Arc" (Joan of Arc) hikayesini ele alıyor.

    Jeanne, Fransa'nın İngilizlerle yaptığı Yüz Yıl Savaşı sırasında askeri lider oldu ve Orleans kuşatmasında oynadığı rol ve Charles VII'nin iktidara gelmesine yardım etmesi nedeniyle Fransız ulusunun savunucusu olarak onurlandırıldı. İki yenilgi ve kısa bir süre yakalandıktan sonra sapkınlık suçlamasıyla kazığa bağlanarak yakıldı.

    Hikaye, 1928 yapımı klasik film “Jeanne D'Arc'ın Izdırabı"ndan (La passion de Jeanne d'Arc), 1999 yapımı Luc Besson'un yönettiği ve Milla Jovovich'in başrolde yer aldığı "Messenger: The Story of Joan of Arc" filmlerine kadar pek çok şekilde sinema ve TV'ye uyarlandı.

    Son olarak 2022'de sekiz Oscar'a aday gösterilen ve dünya çağında 288 milyon dolar hasılat elde eden "Elvis"i yöneten Luhrmann daha önce de tarihi biyografik filmlerle uğraşmıştı; en ünlü projesi Büyük İskender'in biyografisini çekmekti ancak bu film hiçbir zaman hayata geçirilemedi.

    "Jehanne D'Arc" için şu anda "bir genç kızın nihai reşit olma hikâyesinde" rol alacak genç bir aktris aranıyor. Çekimlerin ne zaman başlayacağı açıklanmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top