Hesabım
    James Cameron, Hiroşima ve Nagasaki'den Sağ Kurtulan Japon'un Hikayesini Anlatacak!

    Cameron, iki atom bombası saldırısından da sağ kurtulan Tsutomu Yamaguchi'nin hikayesini anlatan kitabın haklarını satın aldı.

    -

    Oscar ödüllü usta yönetmen James Cameron, Charles Pellegrino'nun 2015 tarihli "Last Train From Hiroshima" romanının ve onun devamı niteliğindeki, yakında çıkacak olan "Ghosts of Hiroshima"nın uyarlama haklarını satın aldı.

    Deadline'ın özel haberinde belirtildiği üzere, "Last Train From Hiroshima" yönetmenin "Avatar" devam filmindeki çalışmaları biter bitmez yöneteceği filmin temelini oluşturacak. Cameron'ın "tavizsin bir sinema filmi" yaratmak istediği belirtiliyor. Eğer plan hayata geçirilebilirse, bu, yönetmenin 1997 yapımı "Titanic"ten sonraki "Avatar" olmayan ilk sinema filmi olacak.

    Film kısmen, II. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima'ya atılan atom bombası patlamasından sağ kurtulan, ardından Nagazaki'ye giden bir trene binen ve o şehirdeki nükleer patlamadan da sağ kurtulan bir Japon'un gerçek hikayesine odaklanıyor.

    Deadline
    Charles Pellegrino, James Cameron, Tsutomu Yamaguchi

    Cameron Deadline'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    Bu, hakkında bir film yapmak istediğim ve yıllardır bunun nasıl yapılacağı konusunda boğuştuğum bir konu. Hem Hiroşima hem de Nagazaki'den sağ kurtulan Tsutomu Yamaguchi ile ölmeden birkaç gün önce tanıştım. Hastanedeydi. Kişisel hikâyesinin bize o iletiyordu, o yüzden bunu benim yapmam gerekiyor. Bundan vazgeçemem."

    Pellegrino daha önce Cameron'a hem "Titanic" hem de "Avatar"da bilim danışmanı olarak hizmet vermişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top