Hesabım
    Darth Vader'ın İkonik Sesi James Earl Jones Vefat Etti

    Usta oyuncu James Earl Jones, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    -

    Hollywood'un efsane isimlerinden James Earl Jones hayatını kaybetti. 93 yaşındaki Jones'un Pazartesi günü New York Dutchess County'deki evinde vefat ettiği bildirildi.

    En çok Star Wars serisinin ünlü kötü adamı Darth Vader'ın sesi olarak tanınan aktör, 1977 ve 1983 yılları arasında orijinal üçlemede karakteri seslendirdikten sonra, 2005'te "Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı", 2016'da "Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi", 2019'da "Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi" filmlerinde bu role geri döndü.

    Aktör 2022 yılında, Lucasfilm'e sesinin kullanım haklarını vererek Darth Vader rolünden istifa etmişti. Yani Disney aktörün vefatının ardından yapay zeka yardımıyla Jones'un sesini yeniden yaratıp kullanabilecek.

    Aynı zamanda Disney'in animasyon klasiği "Aslan Kral"daki Mufasa'nın sesi olarak da tanınan Jones, EGOT'u (Emmy, Grammy, Oscar, Tony) kazanan az sayıdaki sanatçıdan biridir. Zengin kariyerinde üç Tony Ödülü, iki Emmy Ödülü ve bir Grammy Ödülü, ömür boyu başarı Oscar'ı, SAG ödülü ve Kennedy Center Onurunu kazandı.

    Jones üretken oyunculuk kariyerine 1964 yılında Stanley Kubrick'in "Dr. Garipaşk” filmiyle başladı. Daha sonra "Coming to America", "Conan the Barbarian", "The Hunt for Red October", "Field of Dreams", "Patriot Games" gibi filmlerin de aralarında yer aldığı yaklaşık 200 sinema ve TV projesinde yer aldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top