Hesabım
    Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti

    69 yaşındaki oyuncu, Miami'deki evinde ölü bulundu.

    .

    80'ler Türk sinemasının unutulmaz yıldızlarından Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde hayatını kaybetti. Ahu Tuğba daha önce geçirdiği trafik kazasının ardından, 3 hafta yoğun bakımda tedavi görmüştü.

    Bir süredir ileri seviye astım hastalığıyla mücadele eden sanatçının, vefat ettiği sırada kızı Anjelik'in de evde olduğu öğrenildi. Annesinin hayata gözlerini yummasından sonra Anjelik, polisleri eve çağırdı.

    69 yaşındaki usta oyuncunun ölüm haberini duyuran Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Ahu Tuğba'nın cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleri ile irtibata geçildiğini açıkladı.

    1955 İstanbul doğumlu oyuncu, İstanbul Amerikan Kız Lisesi, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu. Yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp film çekme teklifi ile sinema hayatı başladı. Henüz ortaokuldayken sinema dünyasına girdi ve Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bıraktı. 1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinema dünyasında tanınmaya başladı. 1980'lerin başlarında üne kavuştu ve 80'li yıllarda Türk sinemasının seks sembollerinden biri oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top