Hesabım
    “Bizimle Başladı Bizimle Bitti”nin Devam Filmi Gelecek mi?

    Film, Blake Lively ve Justin Baldoni arasındaki çekişmeyle gündeme gelmişti.

    -

    Çocuklara ve genç erkeklere yönelik filmlerin ağırlıkta olduğu bu yaz sezonunda “Bizimle Başladı Bizimle Bitti” (It Ends With Us) kadın izleyiciye hitap eden ender sinema etkinliklerinden biri olarak dikkat çekti.

    Colleen Hoover'ın çok satan kitabından uyarlanan film üç haftadır vizyonda ve dünya çapında 242 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Bilet satışlarının toplamda en az 285 milyon ila 300 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

    Filmin prodüksiyonu yalnızca 25 milyon dolara mal oldu ve hem Sony (filmi dağıtan) hem de yönetmen-yıldız Justin Baldoni'nin Wayfarer Studios'u (filmi TSG Entertainment ile ortak finanse etti) için en az 25 milyon ila 30 milyon dolar arası kar elde etmesi bekleniyor. Anlaşma yapma sürecine aşina olan bir başka kaynak ise Variety'e, bu rakamın iki katına çıktığını söylüyor. Bu marjlara sinema gelirleri veya yıldız Blake Lively ve Baldoni'nin gişe ikramiyeleri dahil değil.

    Peki bu kârlı filmin devamı gelecek mi? Hoover’ın yazdığı "It Starts With Us" adlı bir devam romanı zaten mevcut, dolayısıyla başarıdan yararlanmak için kaynak materyali uzatmaya gerek kalmayacak.

    Ancak Lively ve Baldoni arasında kamuoyuna yansıyan çatışma, devam planlarının yapılmadığını düşündürtüyor. Variety, konuya aşina bir kaynağın "Muhtemelen bu iki kişinin yeniden birlikte çalışacağı bir dünya yok.” dediğini aktarıyor.

    Devam kitabının hakları Baldoni'de...

    Film ikili arasındaki, ekran dışı dramayla yoğun bir şekilde gündeme geldi. Her şey, Baldoni'nin 6 Ağustos'taki New York galasında onlarla birlikte fotoğrafının çekilmemesi üzerine, oyuncu kadrosunun geri kalanıyla arasındaki düşmanlığa dair söylentilerle başladı. Baldoni, filmi Lively ve Hoover'la birlikte tanıtmadı.

    Lively ve Baldoni'nin filmin son versiyonu konusunda fikir ayrılığına düştüğüne dair spekülasyonlar da vardı ve Lively'nin tercih ettiği versiyonun beyazperdeye çıktığı bildirildi. Lively'nin kırmızı halı röportajında eşi Ryan Reynolds'un filmin son bölümünde önemli bir sahne yazdığını itiraf etmesi de dikkat çekti. Kaynaklar bunun, sahnenin Lively tarafından doğaçlama yapıldığını düşünen Baldoni'ye sürpriz olduğunu söylüyor.

    Ne Baldoni ne de Lively bu konuda açıkça konuştu ancak birçok kaynak ikili arasındaki husumetin son derece gerçek olduğunu ve ilişkinin kurtarılamayabileceğini doğruladı.

    Baldoni'nin Wayfarer Studios'un, 2019 yılında Hoover'dan satın aldığı "It Ends With Us" ve "It Starts With Us" filmlerinin sinema haklarını elinde bulundurması, aradaki uçurumu daha da karmaşık hale getiriyor. Yazar, Variety'ye verdiği bir röportajda beyazperde uyarlamasında Baldoni ile birlikte çalışmayı kabul etmeden önce birçok teklifi reddettiğini belirtmiş ve "Kitabı anladığını ve insanların onu ekranda görme ihtiyacının önemini anladığını hissettim" demişti.

    Neticede, "It Starts With Us" filmini hayata geçirmek istiyorlarsa Lively ve Baldoni'nin "Sex and the City 2"deki Sarah Jessica Parker ve Kim Cattrall örneğini takip etmeleri ve kişisel farklılıklarını iş açısından bir kenara bırakmaları gerekebilir. Ancak şimdilik bunun gerçekleşme ihtimali pek de yüksek görünmüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top