Hesabım
    Sıradaki "James Bond" Filminde Yönetmenlik Yarışı Kızıştı

    Bir sonraki James Bond filmini yönetmesi için birden fazla isimle görüşülüyor.

    -

    Daniel Craig'li son James Bond filmi olan “Ölmek İçin Zaman Yok"un (No Time To Die) çekimlerinin tamamlanmasının üstünden beş yıl, pandemi nedeniyle gecikmeli olarak vizyona girmesinin üzerinden ise üç yıl geçti ancak hâlâ yeni bir James Bond filmine yaklaşmış görünmüyoruz.

    Bond rolünü kimin üstlenebileceği ve bir sonraki filmi kimin yönetebileceği konusunda çok sayıda spekülasyon yapıldı; oyuncu seçeneklerinden Aaron Taylor-Johnson'ın adı öne çıkarken, yönetmen koltuğu için en çok "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok"un yönetmeni Edward Berger'in adının üstünde duruldu.

    Her iki önemli karar da sadece bu filmi değil, takip edecek bir dizi filmi de belirleyecek ancak henüz hiçbir şey kesin değil. İngiliz gazetesi The Telegraph'ta yer alan yeni bir rapor, film için senaryo, başlık, yönetmen, ortam ve potansiyel kaynak materyalin hâlâ seçilmediğini öne sürüyor.

    Bununla birlikte, hem "güvenli ve deneyimli bir çift el" hem de "Bond'un kendi tarzını etkileyecek farklı bir kişisel tarz için baskı yapmayan" bir yönetmen bulmak için, birkaç yönetmen adayının ilk görüşmeler için EON Productions'a çağrıldığı belirtiliyor.

    Şu ana kadarki listede, daha önce dedikoduları çıkan Edward Berger'in yanı sıra, Bart Layton (American Animals, The Imposter) ve Yann Demange ('71, White Boy Rick) yer alıyor. Ayrıca David Michod (Animal Kingdom, The Rover) ve Kelly Marcel'in (Venom: The Last Dance) de değerlendirildiği bildiriliyor.

    Makale aynı zamanda hayran kitlesinin bir kısmının Fleming romanlarının düz dönem uyarlamaları istediğini vurguluyor. Bir Bond uzmanı stüdyonun bu yöne gitmemesinin temel nedenini ürün yerleştirme olduğunu belirtiyor.

    1950'lerde geçen bir yeniden başlatma, temiz bir başlangıç olabilir, ancak filmin olağanüstü prodüksiyon ve pazarlama bütçelerini dengelemenin anahtarı olan araba, saat ve kıyafet markalarının da buna uygun retro bir yaklaşım sergilemesi gerekir. Markaların dahil olmaması ise filmin bütçesinde kaçınılmaz daralmalar yaratacaktır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top