Hesabım
    Quentin Tarantino “Oyuncak Hikayesi 4”ü İzlemeyi Neden Reddediyor?

    Ünlü yönetmen "Oyuncak Hikayesi" üçlemesinin sinema tarihindeki iki mükemmel üçlemeden biri olduğunu düşünüyor.

    Pixar

    Animasyon stüdyosu Pixar, sevilen birçok film ve seriyle sağlam bir hayran kitlesi yarattı. Tüm bunların arasında, 1995 yapımı “Oyuncak Hikayesi” stüdyonun en önemli filmi olarak ayrı bir yerde duruyor.

    Oscar tarihinde, En İyi Orijinal Senaryo dalında aday gösterilen ilk animasyon film olan “Oyuncak Hikayesi” tamamı bilgisayar ile üretilen ilk uzun metraj animasyon film olarak çığır açıcıydı. Filmin aldığı muazzam tepkiler, doğal olarak devam filmlerine de yol açtı.

    “Oyuncak Hikayesi” serisinin dört filmi de çok yüksek eleştirmen ve izleyici puanlarına sahip ve hayranlar tarafından övülüyor. Fakat “Oyuncak Hikayesi 4” grubun en zayıf halkası olarak değerlendiriliyor. Çoğu seyirciye göre, üçleme çoktan tamamlanmıştı ve bu filme gerek yoktu.

    Görünüşe göre, serinin dördüncü filmine hayran olmayan kişilerden biri de Quentin Tarantino! Bill Maher'in Club Random podcast'ine katılan Tarantino, sinemada yalnızca iki mükemmel üçlemenin olduğuna inandığını söylüyor: Sergio Leone'nin “Dolar Üçlemesi” olarak da bilenen "İsimsiz Adam" filmleri* ve "Oyuncak Hikayesi" filmleri.

    Sonuç olarak Tarantino, “Mükemmel bir üçlemeyi” mahvedeceğine inandığı için “Oyuncak Hikayesi 4”ü izlemeyi reddediyor:

    'Oyuncak Hikayesi' üçlemesinin büyük bir hayranıyım. Üçüncüsü muhteşem ve şimdiye kadar izlediğim en iyi filmlerden biri ve eğer diğer ikisini izlediyseniz, o zaman gerçekten yıkıcıdır.

    Olay şu ki, üç yıl kadar sonra, dördüncüsünü yaptılar ve ben bunu görmek istemiyorum. Hikayeyi kelimenin tam anlamıyla elinden geldiğince mükemmel bir şekilde bitirdin, bu yüzden hayır, işim bittiyse [bu filmin] iyi olup olmaması umurumda değil.

    Pixar şimdilerde “Oyuncak Hikayesi 5”in hazırlığında. Serinin spin-off filmi “Lightyear” ise 2022’de vizyona girdi ve hem eleştirel hem de ticari anlamda büyük hayal kırıklığı yarattı.

    *Leone’nin “İsimsiz Adam” üçlemesi "Bir Avuç Dolar", "Birkaç Dolar İçin", "İyi, Kötü ve Çirkin" filmlerinden oluşuyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top