Hesabım
    Todd Philips "Joker 3" İhtimalini Değerlendirdi

    Joaquin Phoenix başrollü "Joker" serisine 3. film gelecek mi?

    Warner Bros.

    Yönetmen Todd Phillips, birkaç gün içinde Venedik Film Festivali'nde prömiyeri yapılacak olan "Joker: Folie à Deux" (Joker: İkili Delilik) filmi hakkında Variety ile kapsamlı bir uzun metrajlı röportaj yaptı.

    Philips, Joker serisinin devam edip etmeyeceği hakkında konuşurken, “Joker 3” filmini beklemeyin diyor ve şöyle ekliyor: “İki filmde bu tür bir sanal alanda oynamak eğlenceliydi ama sanırım bu dünyada söylemek istediklerimizi söyledik."

    Filmin, Coppola'nın "One from the Heart" filminden esinlenerek tam anlamıyla bir müzikal olacağı düşünülüyordu ancak olaya dahil olan kişiler daha sonra durumun tam olarak böyle olmadığını ortaya çıkardı.

    Phillips, kendisi ve Joaquin Phoenix'in başlangıçta devam filmini bir Broadway müzikali olarak hazırlama fikri üstünde çalıştıklarını açıkladı. Ancak daha sonra COVID pandemisi geldi ve bu planları bozdu.

    Böylece devam hikayesi, Harley Quinn'in yeni adlı versiyonunu canlandıran Lady Gaga'nın da katıldığı, karakterlerin şarkı söyleyip dans ettiği bir film haline geldi.

    "Joker: İkili Delilik"te, Joker'in beş cinayetten yargılandığını ve yıpranmış zihninin daha da tehlikeli bir şekilde serbest kaldığını göreceğiz. Ayrıca ilaçlarını da bırakıyor ve zihni "geçmişteki MGM müzikalleri gibi" bir fantezi dünyasına yolculuk yapıyor.

    Phillips, müzikal sahnelerin Arthur ve Lee'nin çarpık hayallerinde mevcut olduğunu, bunun insanların başlangıçta düşündüğü gibi tamamen bir müzikal olmadığını doğruluyor:

    "İnsanların bunun, büfedeki kadının şarkı söylemeye başladığı ve polislerin dans ettiği 'In the Heights' gibi düşünmesini istemiyorum. Saygısızlık etmek istemem çünkü ben 'In the Heights'ı sevdim."

    Yönetmen ayrıca, filmin bütçesinin 200 milyon dolara çıktığına ilişkin "saçma" olarak nitelendirdi ve insanların bütçelere takılıp kalmalarından nefret etti: "Bu hikayeleri okudum ve sanki çok uluslu şirketlerin tarafındalarmış gibi görünüyor."

    Makale ayrıca filmin, ünlü "The Triplets of Belleville" animatörü Sylvain Chomet tarafından hazırlanan, "Joker'in başrolde olduğu, Looney Tunes'tan ilham alan bir çizgi film" ile başladığını da ortaya koyuyor. Bu, hapishane isyanlarıyla ve "Phoenix ve Gaga'nın cinayete meyilli Sonny & Cher rolünde" olduğu bir sahneyle filmin başlangıcına götürür.

    “Joker: Folie a Deux” 4 Ekim'de sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top