Hesabım
    “Alien: Romulus”un Yönetmeni Fede Alvarez, Filmi Etkileyen Video Oyununu Açıkladı!

    "Alien: Romulus" bu cuma sinemalarda!

    Disney

    Cuma günü vizyona girecek olan "Alien: Romulus" filmi, "Alien" ile "Aliens" arasındaki yıllarda geçiyor ve Ridley Scott'ın 1979 tarihli orijinal filminin retro bilim kurgu teknoloji estetiğini benimsiyor.

    Film hakkında, bugüne kadar yapılmış tartışmasız en büyük "Alien" video oyunu olan "Alien: Isolation" ile bazı bariz karşılaştırmalar yapıldı. 2014 tarihli oyun, "Alien" olaylarından 15 yıl sonra geçiyor ve mühendis Amanda Ripley'nin, kayıp annesi Ellen Ripley'i aramak için harap uzay istasyonu Sevastopol'u keşfetmesini ve gemide bir xenomorf bulmasını konu alıyor.

    Total Film podcast'inde konuşan yönetmen Fede Alvarez'in oyuna doğrudan bir saygı duruşu olarak filmin seçilmiş sahnelerine dikkatlice bir telefon yerleştirdiğini açıklamasıyla bu karışlaştırmaların oldukça yerinde olduğu ortaya çıktı.

    Oyunda telefonlar kaydetme noktası olarak kullanılıyor ama aynı zamanda kötü bir şeyin olacağına dair uyarı görevi de görüyor. Alvarez film için şunu benimsedi:

    Film öyle kurulmuş ki, ne zaman kötü bir şey olsa, bir telefon göreceksiniz. Oyunda, ne zaman bir telefon olduğunu bilseniz 'kahretsin kötü bir sete girmek üzereyim' derdiniz. Burada da aynı şey var. Film boyunca bunların stratejik olarak yerleştirildiğini göreceksiniz. Telefonu gördüğünüzde sanki darbeye hazır olunmuş gibi oluyor.

    Alvarez ayrıca oyunun, günümüzde bir "Uzaylı" filmini nasıl korkutucu hale getirebileceğinizi anlamasını sağlayacak bir yol sağladığından ve sonuçta filmi yapmasına yol açtığından da söz ediyor:

    Alien: Isolation, Alien'ın gerçekten korkutucu olabileceğini ve [bugün] iyi iş çıkarabileceğini görmemi sağlayan şeydi. Çıktıktan birkaç yıl sonra oynadım. Don't Breathe çıkıyordu. Ya da Don't Breathe'in çıkmasını beklerken oyunu oynuyordum.

    Bu yüzden o zamanlar 'kahretsin, eğer bir şey yapabilseydim Alien'ı yapmayı ve izleyiciyi o yaratıkla ve o ortamlarla yeniden korkutmayı çok isterdim' diye düşünüyordum. Oynuyordum ve o tona geri dönersek Alien'ın ne kadar korkutucu olabileceğini fark ediyordum."

    Cailee Spaeny'nin (Priscilla) başrolde yer aldığı filmde ayrıca Isabela Merced (The Last of Us), Archie Renaux (Shadow and Bone), David Jonsson (Agatha Christie's Murder is Easy), Aileen Wu ve Spike Fearn (Aftersun) rol alıyor.

    "Alien: Romulus" bu Cuma sinemalarda!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top