Hesabım
    "Deadpool & Wolverine" 1 Milyar Dolar Sınırını Aştı!

    "Deadpool & Wolverine", "Ters Yüz 2"nin ardından yılın bir milyar dolar sınırını geçebilen ikinci filmi oldu.

    Marvel Studios

    Marvel Studios imzalı "Deadpool & Wolverine" dünya çapında bir milyar dolar sınırını geçen ikinci R dereceli (18+) film olmayı başardı!

    Disney'in, Ryan Reynolds ve Hugh Jackman liderliğindeki devam filmi, Kuzey Amerika'da 494.3 milyon dolar, uluslararası alanda ise 535.1 milyon dolar hasılat yaparak küresel gişede toplam 1.029 milyar dolar hasılata ulaştı.

    "Deadpool & Wolverine" böylece, şu anda toplam kazancı 1.588 milyar dolar olan "Ters Yüz 2"nin ardından 2024'ün bir milyar dolar sınırını aşmayı başarabilen ikinci filmi oldu ve kötü başlayan yaz sezonunda Disney'e bu başarıyı ikinci kez tattırdı.

    Film şimdi, bir milyar dolar sınırını geçebilen ilk R dereceli film olan 2019 yapımı "Joker"in 1.07 milyar dolarılık toplam hasılatını aşmak üzere gişedeki başarılı ilerleyişine devam ediyor.

    Deadpool Filmleri Hangi Sırayla İzlenmeli?

    "Deadpool & Wolverine" Disney'in bir milyar doları aşan 31. filmi olurken, Marvel Sinematik Evreni'nde bu sınırı aşan 11. film oldu. Marvel Studios'un daha çok fiyaskolarla anıldığı "Avengers: Endgame" sonrası dönemde ise 2021'in gişe rekortmeni "Spider-Man: No Way Home" filminin 1.9 milyar dolarlık hasılatının ardından bu başarıya ulaşabilen 2. film oldu.

    Daha önce 20th Century Fox'a lisanslı çizgi roman karakterlerinin başrolde olduğu ilk MCU filmi olan “Deadpool & Wolverine”i Shawn Levy yönetti. Reynolds ve Jackman, Deadpool ve Wolverine olarak bir araya gelirken, onlara zaman çizelgesi kurtarma görevinde eşlik etmek üzere Elektra rolünde Jennifer Garner, Fantastik Dörtlü'den Human Torch rolünde Chris Evans ve Blade rolünde Wesley Snipes dahil olmak üzere Fox dönemi kahramanlarından bazıları bu filmle geri döndü.

    Wesley Snipes, Hugh Jackman'ın Marvel Rekorunu Elinden Aldı!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top