Hesabım
    Cate Blanchett "Yüzüklerin Efendisi"nde Sandviç Karşılığında Oynamış!

    "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinde Galadriel'i canlandıran Blanchett, filmde oynayan kimsenin iyi bir kazanç elde etmediğini belirtti.

    New Line

    Yeni filmi "Borderlands"in tanıtımı için “Watch What Happens Live” adlı programa katılan Cate Blanchett, ikonik Galadriel rolünü üstlendiği "Yüzüklerin Efendisi" serisinde sandviç karşılığında oynağını açıkladı!

    Peter Jackson'ın “Yüzüklerin Efendisi” serisi dünya çapında toplam 2.9 milyar dolar hasılatla tüm zamanların en çok hasılat yapan film serilerinden biri. Ancak görünüşe göre bu oyuncu kadrosunun iyi bir maaş aldığı anlamına gelmiyor.

    Program esnasında sunucu Andy Cohen, Blanchett'e en büyük maaşı hangi filmden aldığını sordu ve "Muhtemelen 'Yüzüklerin Efendisi' olduğunu düşünüyorum" diye tahminde bulundu. Blanchett bunu "Benimle dalga mı geçiyorsun? Hayır, o filmi yapmak için kimseye herhangi bir ücret ödenmedi." diyerek yanıtladı.

    Cohen ünlü yıldıza hasılat gelirlerinden pay alıp almadığını sorduğunda Blanchett, "Hayır! Bu, bunların hepsinden çok önceydi. Hayır, hiçbir şey.” dedi.

    Jackson'ın 1992'de gösterime giren zombi komedi filmine atıfta bulunarak "'Braindead'i yapan adamla çalışmak istedim" diye devam eden Blanchett "Temel olarak bedava sandviç aldım ve elf kulaklarımı tutabildim." dedi. Daha sonra şöyle ekledi: "Kadınlar sandığınız kadar maaş almıyor."

    Fantastik destan için maaşlarının ne kadar düşük olduğunu ifade eden tek "Yüzüklerin Efendisi" yıldızı Blanchett değil. Legolas'ı oynayan Orlando Bloom da 2019'da "The Howard Stern Show"da verdiği bir röportajda üç film için kendisine yalnızca 175.000 dolar ödendiğini söylemiş ancak şöyle eklemişti: "Hayır, dinle, bu hayatımın en büyük hediyesiydi ve bunu tekrar yapabilirsen, bu paranın yarısına tekrar yaparsın."

    Bloom'un o dönemde pek tanınmayan bir aktör olduğu da unutmamak gerekli. Blanchett, "Yüzüklerin Efendisi"nde rol almadan önce birçok filmde rol almıştı, ancak Lady Galadriel'in üçlemede 11 dakikanın biraz üzerinde ekran süresi var.

    O zamanlar zaten ünlü olan diğer aktörlere önemli ölçüde daha fazla para ödeniyordu; Andy Serkis, Gollum rolü için zaten deneyimli bir aktör olduğu için 1 milyon dolar alıyordu; Elijah Wood ise 250.000 dolarlık bir maaşla başlamıştı ancak maaşı üçlemenin sonunda 1 milyon dolara yükseldi ve Sir Ian McKellen'in seriden 13 milyon dolar kazandığı bildirildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top