Hesabım
    Jenna Ortega, Melissa Barrera'nın "Çığlık" Serisinden Kovulması Hakkında Sessizliğini Bozdu

    Barrera, sosyal medyadaki Filistin'e destek mesajları nedeniyle "Çığlık 7"den çıkartılmıştı...

    Spyglass Entertainment

    Jenna Ortega, Melissa Barrera'nın "Çığlık 7"den kovulması hakkında sessizliğini bozdu. Barrera ve Ortega, 2022 yapımı "Çığlık"ta ve devam filmi "Çığlık 6"da rol aldı. İkili Ghostface tarafından takip edilen kız kardeşler Sam ve Tara Carpenter'ı canlandırdı, karakterleri yeniden başlatılan serinin merkezindeydi ancak iki isim de yaklaşan yedinci film için geri dönmeyecek.

    Melissa Barrera, sosyal medyada Filistin'e destek çağrısı yapan, İsrail'i "soykırım ve etnik temizlikle" suçlayan gönderiler paylaşması nedeniyle filmden kovuldu. Yapım şirketi Spyglass, bu yorumu Yahudi karşıtı olarak değerlendirdi ve "soykırıma, etnik temizliğe, Holokost'un çarpıtılmasına veya açıkça çizgiyi açıkça aşan herhangi bir şeye yanlış atıflar da dahil olmak üzere antisemitizme veya herhangi bir biçimde nefretin kışkırtılmasına sıfır tolerans gösterdiklerini" belirtti.

    Filistin'e Destek Mesajı Paylaşan Melissa Barrera "Çığlık 7"den Kovuldu

    Vanity Fair'e konuşan Ortega, film ve TV endüstrisinin herkesin "siyasi olarak doğrucu olmak" istediği için "çok hassas" olduğunu belirtiyor. "Wednesday" yıldızı Ortega'nın kovulması hakkında şunları söylüyor:

    "Çalıştığımız iş çok hassas. Herkes politik olarak doğru olmak ister ama bence bunu yaparak insanlığımızı ve dürüstlüğümüzü büyük ölçüde kaybediyoruz çünkü bunda dürüstlük yok. Keşke daha iyi bir konuşma anlayışımız olsaydı. Herkesin ne hissettiğini söyleyebildiğini ve bunun için yargılanmadığını ve bunun bir çatışmayı değil, bir tür tartışmayı ateşlediğini hayal edin."

    Barrera'nın kovulmasının ardından Jenna Ortega da filmden ayrıldı. Genç yıldızın bu ayrılığının ardında yatan nedenin gelecek diğer projeleriyle takvimin çakışması olduğu belirtildi. Aynı şekilde, o dönemde filmi yönetmesi planlanan Christopher Landon da projeyi terk etti.

    "Çığlık 7" şimdilerde, maaş anlaşmazlığı nedeniyle altıncı filmde rol almayan Neve Campbell'in geri dönüşü ve serinin birçok filminin senaryo yazarı olan Kevin Williamson'ın yönetmen koltuğuna geçişiyle yeni bir yolda ilerliyor.

    Neve Campbell "Çığlık 7"nin Hikayesi İçin Yeni Bir Güncelleme Sundu

    Ortega'nın bahsettiği zayıf konuşma ortamı, İsrail ve Filistin meselesinin Hollywood'da tartışılmasını zorlaştırıyor. Bu yıl "The Zone of Interest"in yönetmeni Jonathan Glazer, Oscar ödül töreninde yaptığı konuşmada Gazze'ye atıfta bulunarak devam eden soykırımın önlenmesinin öneminden bahsetti fakat bu konuşma pek çok kişi tarafından Yahudi karşıtı olarak değerlendirildi ve kendisi de bir Yahudi olan Glazer eleştirilere hedef oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top