Hesabım
    Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin Afişi Yayınlandı!

    Festival bu yıl 17-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

    Ayvalık Uluslararası Film Festivali

    Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nin afişi hazır!

    Bu yıl 17 Eylül'de başlayacak olan festival, üçüncü yılında da afişinde Ayvalık'ta yaşayan bir sanatçının eserine yer veriyor. Uzun yıllardır Ayvalık'ta yaşayan Güney Koreli sanatçı Hyseung Lee'nin Ege Denizi'nden ilham alarak tuvaline taşıdığı etkileyici deniz atı, görsel tasarımını Erdem Yılmaz'ın hazırladığı festival afişine dönüştü.

    Ayvalık Film Festvali

    Hyseung Lee, herkesin evlere kapandığı pandemi döneminde ürettiği eserini "2 santimlik bir denizatını 160 santime büyütünce, bu canlının benzersiz şekli ve rengi ön plana çıktı, sıra dışı karakteri de gözler önüne serildi. Her türlü yolculuğun yasak olduğu bu zaman diliminde bu gerçeküstü yaratık beni adeta fantastik bir dünyaya götürdü," diye tanımlıyor.

    Ayvalık Uluslararası Film Festivali bu yıl da tıpkı afişteki deniz atı gibi izleyicileri sıra dışı karakterler, hikayeler, dünyanın farklı yerlerinden sinemacılarla buluşturmaya devam edecek.

    Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü kazanan Miguel Gomes’in Grand Tour’u; En İyi Senaryo ödüllü Coralie Fargeat imzalı The Substance; Jüri Büyük Ödülü’nün sahibi Payal Kapadia yönetmenliğindeki All We Imagine as Light ve Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Mohammad Rasoulof’un yönettiği The Seed of the Sacred Fig ile Altın Palmiye için yarışan Ali Abbasi yönetmenliğindeki The Apprentice; Christophe Honoré imzalı Marcello Mio ve Paolo Sorrentino’nun yeni filmi Parthenope Türkiye prömiyerlerini Ayvalık’ta yapacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top