Hesabım
    Alex Proyas Yeni Bilim Kurgu Filmi "R.U.R." ile Geri Dönüyor!

    "Crow", "I, Robot" gibi filmlere imza atan Proyas, 1920 tarihli ikonik bilim kurgu oyununu sinemaya uyarlıyor.

    -

    The Crow”, “Dark City” ve “I, Robot”un yönetmeni Alex Proyas, sekizinci uzun metrajlı filmi ile yönetmen koltuğuna geri dönüyor.

    Bilim kurgu türündeki "R.U.R." adlı filmin başrollerinde Mallory Jansen (Agents of S.H.I.E.L.D), Lindsay Farris (Ash vs Evil Dead) ve Emmy ve Tony Ödülü sahibi Anthony LaPaglia yer alacak.

    Proyas, senaryoyu Çek oyun yazarı Karel Capek'in 1920 tarihli ünlü bilim kurgu oyunu R.U.R.'dan (Rossum's Universal Robots) uyarlayarak kaleme aldı. Projenin çekimleri 21 Ekim'de Sidney'de başlayacak.

    Hikaye, robotları kapitalist sömürüden kurtarmak için Rossum's Universal Robots adlı şirketin bir adada yer alan fabrikasını ziyaret eden ancak felakete varan sonuçlara neden olan Helena'nın (Jansen) hikayesini anlatıyor.

    Proyas, "Karel Capek'in oyunu, insanların teknolojiyi istismar etmesini konu alıyor ve bu teknoloji artık daha da güçlü, bu yüzden bu hikayeyi bugün izleyicilerle buluşturmaktan heyecan duyuyorum" dedi.

    "Robot" kelimesi, Čapek'in küresel çapta hit olan oyununda bu kelimeyi tanıtmasının ardından günlük hayatın bir parçası haline geldi. 1923'e gelindiğinde oyun 30 dile çevrildi. 1922'de Spencer Tracy, Broadway'deki Garrick Tiyatrosu yapımında rol aldı. Capek yedi kez Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterildi.

    Proyas, en son 2016'daki meşhur fiyasko “Gods of Egypt”ı yönetmişti. Kendisi, Morris Ruskin, Adam Krentzman, Steven Matusko ve Brett Thornquest ile birlikte yeni filmin yapımcılığını üstlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top