Hesabım
    Disney'in 2024 Kazancı 3 Milyar Doları Geçti!

    "Ters Yüz 2" ve "Deadpool & Wolverine" sayesinde Disney, 2024'ün 3 milyar doların üstünde kazanan ilk stüdyosu oldu.

    Disney

    Yaz gişe sezonu bu yıl endişe verici bir başlangıç ​​yapsa da Haziran'da vizyona giren "Ters Yüz 2" ile umutlar yeşerdi. Disney, "Ters Yüz 2"nin başarısıyla başlayan yükselme dönemine "Deadpool & Wolverine"in hızlı yükselişini de ekleyerek bu yıl küresel gişede 3 milyar doları aşan ilk stüdyo oldu.

    Stüdyo yaza, "Dublör" ve "Furiosa: Bir Mad Max Destanı" gibi önemli başarısızlıklar nedeniyle sektörde alarm zillerinin çaldığı bir dönemde "Omen: İlk Kehanet" ile başladı. "Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık" ortaya çıkmadan önce pek çok kişi kazançlı gişe sezonu için ölüm ilanları yazmıştı. Bu küçük istikrar aşamasını, "Deadpool & Wolverine'in başarısının temelini atan, yılın ilk milyar dolar hasılat yapan filmi "Ters Yüz 2" izledi.

    Disney'in 3 milyar doları geçmesini sağlayan bu dört filmden üçü, Disney'in eski 20th Century Fox'u satın almasının ardından piyasaya sürülen 20th Century Studios filmleri. "Ters Yüz 2" ise yine Disney tarafından satın alınan animasyon stüdyosu Pixar'ın imzasını taşıyor. Filmlerin hepsi birlikte küresel gişe gelirine 3.1 milyar doların üzerinde katkıda bulundular.

    Arkasha Stevenson'ın yönettiği, 1976 yapımı klasik korku filminin ön filmi olan "Omen: İlk Kehanet", 30 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında yalnızca 54 milyon dolar kazandı. Wes Ball'un yönettiği "Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık" 160 milyon dolarlık bütçeye karşılık şu ana kadar dünya çapında 396 milyon dolar hasılat elde etti.

    Ancak "Ters Yüz 2"nin piyasaya sürülmesinden sonra işler tam anlamıyla yoluna girmeye başladı. Hit devam filmi dünya çapında 1.56 milyar doların üzerinde hasılat yaparak tüm zamanların en çok hasılat yapan animasyon filmi ve tarihin en çok hasılat yapan 10 filminden biri oldu.

    Shawn Levy'nin "Deadpool & Wolverine"i şu ana kadar dünya çapında 824 milyon dolar hasılat elde etti ve önümüzdeki hafta sonu 1 milyar doları geçmesi bekleniyor. Gişe rekorları kıran süper kahraman filmi şimdiden bu yılın ikinci en büyük hiti ve küresel gişe tarihindeki en büyük R dereceli üçüncü film oldu.

    Disney toplamda bu filmlerin yapımına yaklaşık 600 milyon dolar ve tanıtımına da milyonlarca dolar harcadı. Filmlerin hepsi olumlu eleştiriler almayı da başardı.

    Stüdyoda yılın ikinci yarısında gösterime girecek olan ve potansiyel olarak gişe rekorları kırabilecek birkaç film daha var. Önümüzdeki haftalarda Disney -bir kez daha 20th Century Studios aracılığıyla- uzun süredir devam eden bilim kurgu serisinin son filmi "Alien: Romulus"u piyasaya sürecek.

    Kasım ayında stüdyo, 2016'nın hit animasyon filminin devamı olan "Moana 2"yi ve ardından Aralık ayında başka bir animasyon devamı olan "Mufasa: Aslan Kral"ı yayınlayacak. Tüm bunlarla Disney'in 2024 sonundaki kazancının ne kadar yükseleceği merak konusu...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top