Hesabım
    Ridley Scott'ın 18+ "Napoleon" Kurgusunun Süresi Belli Oldu

    "Napoleon"un merakla beklenen R dereceli (18+) Director's Cut versiyonunun süresi belli oldu.

    Apple TV+

    Ridley Scott'ın tarihi destanı “Napoleon” vizyona girmeden önce, usta yönetmenin dört saatten daha uzun bir yönetmen kurgusunu da piyasaya süreceği belirtilmiş, daha sonrasında ise Apple'ın bu versiyonu yayınlamayacağı iddia edilmişti.

    Şimdi, Apple TV+'ta yayınlanacağı kesinleşen filmin yönetmen kurgusu (Director's Cut) versiyonun gerçek süresi ortaya çıktı; daha önce belirtildiği gibi dört buçuk saat değil ama yaklaşık 205 dakika sürecek. Bu, geçen yıl vizyona giren 158 dakikalık sinema kurgusundan 47 dakika daha uzun.

    Başrollerini Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby'nin üstlendiği film karışık eleştiriler almıştı. Yönetmen kurgusunun filme yönelik incelemeleri değiştirip değiştiremeyeceğini zaman göstercek.

    Scott'ın 144 dakikalık sinema kurgusu karışık ve genel olarak zayıf tepkiler alan "Cennetin Krallığı" filminin 45 dakika daha uzun olan 189 dakikalık yönetmen kurgusu yayınlandığında bir başyapıt olarak değerlendirilmişti. Benzer bir durumun "Napoleon" ile yaşanması da muhtemel görünüyor.

    "Napoleon"un yönetmen kurgusu yakın zamanda "güçlü şiddet, tüyler ürpertici görüntüler, cinsel içerik, çıplaklık ve dil" nedeniyle R derecelendirmesi (18+) aldı. Scott bu versiyonda, Kirby'nin canlandırdığı Josephine rolündeki performansını daha fazla yer ayırdığını Napolyon'la tanışmadan önceki hayatını daha fazla gösterdiğini belirtmişti.

    Şu anda filmin çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi yok ancak sonbaharda Apple TV+'ta izleyicilerle buluşması en olası ihtimal gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top