Hesabım
    RTÜK'ten Netflix, MUBI ve BluTV'ye Ceza!

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Netflix, MUBI ve BluTV'ye idari yaptırım uyguladı.

    .

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçtiğimiz hafta "Sosis Partisi: Gıdatopya" adlı 18+ derecelendirmeli animasyon dizi için Prime Video'ya hem dizinin kaldırılması yönünde hem de üst sınırdan para cezası vermişti.

    Bu hafta yapılan haftalık olağan toplantıda ise abonelik sistemiyle yayın yapan diğer seç-izle platformlarına dair hazırlanan izleme raporlar gündeme aldı. Prime Video'daki "Sosis Partisi" devam dizisinin ardından, Netflix'te yayınlanan 2016 yapımı orijinal filmin de katalogdan çıkarılmasına karar verdi.

    BluTV ve MUBI'de yayınlanan Fransa ve Belçika ortak yapımı, Gasper Noe imzalı "Climax" filmi de "gnel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelerine aykırılık teşkil ettiği" gerekçesiyle rapora konu oldu.

    Filmin birçok sahnesinde bilhassa şiddet ve cinselliğin açık bir şekilde tasvir edildiği, cinselliğin ensest ve eşcinsellik boyutuyla kurgulanmış şeklinin ekrana getirildiği, sigara-alkol-uyuşturucu-LSD, argo dil kullanımı ve müstehcenliğin filmin her sahnesinde ön plana çıkarıldığını tespit edildiğini belirten RTÜK, her iki yayın platformuna da üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uyguladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top