Hesabım
    Kenan Işık Hayatını Kaybetti

    Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

    .

    Beyin kanaması sonucunda komada olan oyuncu ve sunucu Kenan Işık'tan kötü haber geldi. Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

    21 Mart 2014 günü spor sonrasında saunaya giren Kenan Işık, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarpmıştı. Bilinci kapalı halde hastaneye kaldırıldığında beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Işık, dört saat süren bir ameliyata alınmıştı ve o tarihten bu yana komadaydı.

    1947 yılı Malatya doğumlu olan Kenan Işık, Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memurun çocuğu olarak, ortaokul öğrenimi sırasında Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Ankara'da geçen lise eğitimi esnasında Meydan Sahnesi'ne giren Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

    Kenan Işık 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı oldu. Ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapan aktör, devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazdı.

    Işık, başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı "Dadı" adlı diziyle 2001 yılında televizyon kariyerinde yükselişe geçti. 2000'ler boyunca "Belalı Baldız", "Sayın Bakanım" gibi sit-comlarda rol almaya devam ederken, 2005 yılında bir süre Star Haber'i de sundu.

    Osmantan Erkır'ın yönlendirmesiyle 2005 yılında "Kim 500 Bin İster" yarışmasının sunuculuğuna başlayan ışık, daha sonra adı "Kim Bir Milyon İster" ve "Kim Milyoner Olmak İster" olarak değişen fenomen yarışmanın sunuculuğunu komaya girene kadar sürdürdü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top