Hesabım
    ABD Box Office: "Deadpool & Wolverine"den Rekor Açılış!

    "Deadpool & Wolverine" 438.3 milyon dolarlık küresel açılış hasılatıyla tüm maliyetini karşıladı!

    Marvel Studios

    Yılın en çok merak edilen filmlerinden olan "Deadpool & Wolverine" vizyona rekor kırarak girdi. ABD gişesinde açılışını 205 milyon dolarla gerçekleştiren film tüm zamanların sekizinci en yüksek açılış hasılatını elde etti.

    R dereceli (18+) bir film olarak ise en yüksek açılış hasılatına imza attı. Bu rekorun önceki sahibi 133.7 milyon dolarla ilk "Deadpool" filmiydi. 2018 tarihli "Deadpool 2" 125 milyon dolarla en iyi üçüncü R dereceli film açılışına sahip.

    "Deadpool & Wolverine" böylece, ABD gişesinde yılın en iyi açılışı unvanını 155 milyon dolarla etkileyici bir çıkış yapan "Ters Yüz 2"nin elinden almış oldu. İlk hafta sonu rakamlarına göre Marvel filmi, Pixar animasyonunun "yılın en çok kazanan filmi" unvanını da kısa sürede ele geçirebilir.

    ABD dışındaki pazarlardan da 233.3 milyon dolar kazanan "Deadpool & Wolverine", dünya çapında 438.3 milyon dolar açılış hasılatı elde etti. Film böylece hem 360 milyon dolar civarındaki gişe tahminlerini fazlasıyla aştı hem de sadece ilk hafta sonu hasılatıyla 2024'ün en çok kazanan 6. filmi olmayı başardı.

    Disney'in filmin yapımı için yaklaşık 200 milyon dolar ve tanıtımı için 100 milyon dolar harcadığı bildiriliyor. Bu durumda "Deadpool & Wolverine" ilk hafta sonundaki bilet satışlarıyla tüm yapım maliyetini karşıladı.

    Bu, "The Marvels", "Ant-Man and The Wasp: Quantumania" gibi son filmleriyle gişede istediğini bulamayan Marvel Studios'un hasret kaldığı bir başarıydı. Film ayrıca, açılış hasılatı sayesinde Marvel Sinematik Evreni'nin küresel gişede 30 milyar doları aşan ilk film serisi olmasını sağladı.

    ABD Box Office listesinin ikinci sırasına gerileyen "Kasırgalar" vizyondaki ikinci hafta sonunda 35 milyon dolar kazandı. Elindeki IMAX salonlarını "Deadpool & Wolverine"e kaptıran film %55 oranında düşüş yaşadı.

    Üçüncü sıraya 14 milyon dolarla "Çılgın Hırsız 4" yerleşirken, vizyondaki 7. haftasında hala ilk beşteki yerini koruyan "Ters Yüz 2" 9 milyon dolarla dördüncü sıraya yerleşti. Dünya çapında tüm zamanların en çok kazanan animasyonu olan film, şimdi 613 milyon dolarlık ABD hasılatıyla Amerika gişesinde de tüm zamanların en çok kazanan animasyonu oldu.

    26-28 Temmuz hafta sonunda Amerika gişesinin ilk beşini tamamlayan film ise Maika Monroe ve Nicolas Cage'li korku filmi "Longlegs" (Cambaz) oldu. Vizyondaki üçüncü hafta sonunda 7 milyon dolar kazanan filmin toplam hasılatı 60 milyon dolara ulaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top