Hesabım
    "Joker: İkili Delilik"ten Yeni Fragman!

    "Joker: İkili Delilik" (Joker: Folie à Deux) 4 Ekim'de sinemalarda!

    Warner Bros. Pictures, Todd Phillips'in yönettiği, başrollerinde Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın yer aldığı “Joker: Folie à Deux” (Joker: İkili Delilik) filminin yeni fragmanını yayınladı.

    2019 yapımı orijinal film “Joker” 1 milyar dolar hasılat yaparak Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek oyuncu Oscar'ını kazandırdı. Phoenix, neredeyse tamamı Gotham City'deki Arkham Asylum'da geçeceği bilinen ve müzikal unsurları içerecek devam filminde Arthur Fleck olarak geri dönüyor.

    Filmde Arthur, Arkham Akıl Hastanesi'ne hapsedilir ve burada Harleen Quinzel (Lady Gaga) ile tanışır. İkili birbirlerine delicesine aşık olurlar ve ortak hayalleri aracılığıyla müzikal çılgınlığı deneyimlerler. Takipçileri Arthur'u Arkham'dan kurtarmak için bir hareket başlattıktan sonra ise Suçun Palyaço Prensi'nin suç imparatorluğu ortaya çıkar.

    Film adını, bir kişinin sanrılarının başka bir kişiye aktarılmasıyla görülen psikopatalijik bir durum olan ve dilimize "paylaşılmış psikotik bozukluk" olarak çevrilen bir psikolojik rahatsızlıktan alıyor ve bu durumda Joker ile Harley Quinn'in durumuna işaret ediyor.

    Phillips'in Scott Silver'la birlikte yazdığı senaryodan yönettiği filmde ayrıca Zazie Beetz ilk filmdeki Sophie rolüne dönerken, Catherine Keener, Brendan Gleeson ve Jacob Lofland da kadroya katılıyor.

    81. Venedik Film Festivali'nin Ana Yarışma seçkisinde yer alan film, görsel ilhamını Francis Ford Coppola'nın gösterişli müzikali "One from the Heart"tan alıyor. Ayrıca ilk filmin 55 milyon dolarlık mütevazı bütçesine kıyasla, birkaç kat daha büyük bir bütçeyle çekildi.

    Film, bir DC Elseworlds projesi olarak kabul ediliyor, dolayısıyla Peter Safran ve James Gunn'ın yönettiği DC Universe'ün bir parçası değil.

    “Joker: İkili Delilik” 4 Ekim'de sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top