Hesabım
    "Twisters" Öpüşme Sahnesinin Kesilmesini Steven Spielberg İstemiş!

    Glen Powell ve Daisy Edgar-Jones'un öpüşme sahnesinin kesilmesi seyircileri sinirlendirmişti...

    Universal

    Haber "Twisters" (Kasırgalar) filminin sonuna dair sürprizbozan/spoiler içerir.

    Bu hafta sonu Amerika gişesinde tüm beklentileri aşarak son derece başarılı bir çıkış yapan "Twisters" yalnızca gişe başarısıyla değil, bazı yaratıcı seçimleriyle de tartışmaların merkezine yerleşti.

    Film, Glen Powell'ın canlandırdığı Tyler Owens'ın karakterinin, Daisy Edgar-Jones'un canlandırdığı Kate Cooper'ın eve dönüş uçağına binmesini engellemek için havaalanına koştuğu bir sahneyle sona eriyor. İkili bunun ardından birlikte başka bir fırtınayı kovalamak için ayrılırlar.

    Filmin geneli, 1990'ların gişe rekorları kıran filmlerine nostaljik bir geri dönüş olsa da, sonunda ikili arasında bir öpücük olmaması dikkat çekici bir eksiklikti. Bu durum bazı izleyicileri sinirlendirdi, bu sahnenin aslında çekildiğine dair kamera arkası videolarının ortaya çıkması ise tartışmaları alevlendirdi.

    EW'ye konuşan yönetmen Lee Isaac Chung, sahnenin test edildiğini ve kutuplaştırıcı bir tepkiyle sonuçlandığını, oysa kullanılan gerçek sonun Kate karakterine daha fazla amaç kazandırdığını söyledi:

    İzleyicilerin öpüşme isteme veya istememe konusunda artık farklı bir yerde olduklarını hissediyorum. Aslında öpücüğü denedim ve çok kutuplaştırıcıydı ve bunun nedeni onların performansı değildi. Bu [öpücüksüz çekim] o gün çektiğim diğer seçenekti ve şunu söylemeliyim ki, bunu daha çok beğendim. Bence bu daha iyi bir son.

    Eğer her şey bir öpüşmeyle biterse, o zaman Kate'in yolculuğunun amacının bir öpücükle sonuçlanmak olduğu anlaşılıyor. Ama bunun yerine, yaptığı şeyi yüzünde bir gülümsemeyle yapmaya devam edebilmesiyle bitmesi daha iyi."

    Başrol oyuncularının Collider'a verdiği röportajda belirttiklerine göre, Chung'a bu sahnenin kesilmesini öneren usta yönetmen Steven Spielberg'den başkası değildi. İkili şunları söyledi:

    Edgar-Jones: “Sanırım bu bir Spielberg notu, değil mi? Aslında filmin fazla klişe görünmesini engellediğini düşünüyorum. Bir devamı varmış gibi hissetmenin gerçekten harika bir yanı olduğunu düşünüyorum. Bu onların hikâyesinin sonu değil. Bir şeye olan ortak tutkuları nedeniyle birleşiyorlar."

    Powell: “Bir öpücüğün filmin sonundaki doğru hedefi temsil etmediğini düşünüyorum. Ve bu iyi bir Spielberg notu. O çocuğun hâlâ bu oyunun içinde olmasının nedeni bu. Bu muhteşem.

    "Kasırgalar" şimdi sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top