Hesabım
    "Conclave" İlk Fragman: Ralph Fiennes Vatikan Komplosunun Ortasında!

    Edward Berger imzalı filmde Stanley Tucci, John Lithgow, Isabella Rossellini gibi isimler de rol alıyor.

    Focus Features, "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok"un yönetmeni Edward Berger'in yeni filmi “Conclave"in resmi fragmanını yayınladı.

    Robert Harris'in kitabından Peter Straughan tarafından uyarlanan film, Vatikan'da, Katolik Kilisesi'nin merkezinde geçiyor. Birkaç güne yayılan hikaye, Papa'nın beklenmedik ölümünü ve kardinallerin yeni Papa'yı seçme çabalarını konu alıyor.

    Başroldeki Ralph Fiennes, asırlardır gizlilik içinde devam eden bu süreci yürütmekle görevlendirilen Kardinal Lawrence'ı canlandırıyor. Ancak Katolik Kilisesi'nin dünyanın dört bir yanından en güçlü liderleri bir araya toplanıp Vatikan salonlarında seçim için kilitlendiğinde, Lawrence kendisini bir komplonun ortasında bulur ve Kilise'nin temellerini sarsabilecek bir sırrı keşfeder.

    Filmde ayrıca Stanley Tucci, John Lithgow, Lucian Msamati, Brían F. O'Byrne, Carlos Diehz, Merab Ninidze, Thomas Loibl, Sergio Castellitto ve Isabella Rossellini rol alıyor.

    Tucci, papalığı güvence altına almayı amaçlayan ilerici Kardinal Bellini'yi canlandırıyor ancak John Lithgow'un Kardinal Tremblay'iyle sıkı bir rekabetle karşı karşıya. Rossellini ise papalık seçimlerindeki rolü hayati önem taşıyan Rahibe Agnes karakterine hayat veriyor.

    Film 2023'ün başlarında çekildi ve 1 Kasım'da ABD'de gösterime girecek. Ülkemizdeki vizyon tarihi ise belli değil.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top