Hesabım
    Luc Besson'un Dracula'sına İlk Bakış!

    Luc Besson, Bram Stoker'ın ünlü romanını romantik bir bakış açısıyla ele alıyor.

    Deadline

    Luc Besson şu sıralarda, son filmi "Dogman"in yıldızı Caleb Landry Jones ile yeniden bir araya geldiği ve oyuncu kadrosunda Christoph Waltz'un da yer aldığı bir Dracula uyarlaması çekiyor. Projeden ilk görsel Deadline aracılığıyla yayınlandı.

    Büyük bütçeli bir film olarak nitelendirilen “Dracula: A Love Tale” filminin yazarlığını ve yapımcılığını da üstlenen Besson, sette ağırladığı Deadline'a bu filmi Dracula'nın iyi bilinen hikayesine "tamamen romantik bir yaklaşım" olarak ele aldığını söyledi.

    Yönetmen Bram Stoker'ın klasik romanını, Dracula'nın 15. yüzyılın ortalarında Transilvanya'da ölen sevgili karısı Elisabeta'ya benzeyen bir kadınla bağlantı kurmasını konu alan bir aşk hikayesi olarak çerçeveledi.

    Deadline

    Besson, "Bram Stoker'ın kitabında çok fazla araştırılmamış romantik bir yön var," diyor ve şöyle ekliyor: “Karısının reenkarnasyonunu 400 yıl bekleyen bir adamın aşk hikayesi. Hikayenin gerçek özü budur, aşkın geri dönüşünü sonsuza dek beklemek."

    Besson, "Le Grand Bleu", "Nikita", "Leon: The Professional" ve "The Fifth Element" gibi 80'li ve 90'lı yıllardaki başarılı filmleriyle tanınıyor. Aynı zamanda 2008'de, "John Wick", "The Equalizer" ve "Nobody" gibi bir dizi tek kişilik ölüm makinesi furyasını başlatan son derece etkili "Taken"ı da yazdı.

    64 yaşındaki yönetmenin adı, son birkaç yıldır #MeToo tartışmalarına karıştı ancak Fransa'da en yüksek adli mahkeme olan Yargıtay kararının ardından Haziran 2023'te tüm suçlamalardan aklandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top