Hesabım
    "The Shining"in Yıldızı Shelley Duval Hayatını Kaybetti

    75 yaşındaki oyuncu diyabet komplikasyonları nedeniyle vefat etti.

    .

    The Shining” (Cinnet) ve “Popeye” (Temel Reis) filmlerinin yıldızı Shelley Duvall, 75 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun Teksas'taki evinde, diyabet komplikasyonları nedeniyle uykusunda vefat ettiği bildirildi.

    Duvall, yönetmen ve yapımcı Robert Altman'ın keşfiydi ve sinema perdesine ilk kez 1970'te "Brewster McCloud"da baştan çıkarıcı genç bir kadın olarak çıktı. Altman için aralarında "McCabe & Mrs. Miller", "Nashville" ve ödüllü "3 Women" filminin de bulunduğu çok sayıda filmde rol aldı.

    1980'den önce Woody Allen'ın "Annie Hall" filminde de küçük bir rol oynayan Duvall'ın tartışmasız en ünlü rolü, Stanley Kubrick'in "The Shining" filmindeydi. Stephen King'in eserinden uyarlanan filmde Duvall, Jack Nicholson'ın canlandırdığı Jack Torrance'ının eşi Wendy Torrance olarak hafızalara kazındı.

    Aynı sıralarda canlı aksiyon “Temel Reis” filminde Robin Williams'ın karşısında Olive Oyl (Safinaz) karakterini canlandırdı. Çok yönlülüğüyle tanınan oyuncu aynı zamanda "Time Bandits", "Roxanne", "Frankenweenie", "Suburban Commando", "Home Fries" ve "The Portrait of a Lady" filmlerinde oynadı.

    Duvall'ın aynı zamanda Think Entertainment adlı başarılı bir yapım şirketi vardı ve bu şirket kablolu yayın için yenilikçi çocuk programlarıyla birçok Emmy adaylığı kazandı.

    2016 yılında "Dr. Phil"in bir bölümünde akıl hastalığı ile mücadele ettiğini açıklayan oyuncu, 2022'de "The Forest Hills" dizisiyle tam 20 yıl aradan sonra oyunculuğa geri dönmüştü. Duvall, 1989'dan bu yana müzisyen Dan Gilroy ile birlikteydi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top