Hesabım
    Kevin Costner'ın "Horizon: An American Saga" Kumarı Fiyaskoyla Sonuçlandı!

    "Horizon: An American Saga Chapter 1" gişede beklentilerin çok altında kalınca, devam filmi ertelendi.

    .

    Kevin Costner'ın "Horizon: An American Saga - Chapter 2" filmi 16 Ağustos'ta vizyona girmeyecek.

    Film, "Horizon: An American Saga - Chapter 1"in vizyonda beklentilerin çok altında performans göstermesinden sonra gösterim takviminden çekildi. Devam filmi için henüz yeni bir tarih açıklanmadı ancak hâlâ sinemalarda gösterime planlanıyor.

    Çok sayıda tartışmanın ardından Costner'ın Territory Pictures'ı ve dağıtım ortağı New Line Cinema, izleyicilerin 100 milyon dolarlık ilk film keşfetmesine daha fazla zaman tanımak için iddialı yayın planlarını değiştirme kararı aldı.

    Bu girişimin bir parçası olarak, ilk film 16 Temmuz'da dijital olarak da yayınlanacak. New Line'dan bir sözcü şunları söylüyor:

    Territory Pictures ve New Line Cinema, izleyicilere PVOD ve Max dahil olmak üzere önümüzdeki haftalarda Horizon'un ilk bölümünü keşfetme fırsatı vermek amacıyla Horizon: Bölüm 2'yi 16 Ağustos'ta yayınlamamaya karar verdi. ABD'nin dört bir yanındaki sinemaseverlerin filmi sinemada keşfetmesi sırasında verdikleri sürekli destek için sergi ortaklarımıza teşekkür ediyoruz."

    Toplamda dört filme ulaşması planlanan Horizon serisi, kendi parasının 38 milyon dolarını ilk filme yatıran ve geri kalanını iki gizemli yatırımcının yardımıyla ve yurt dışı haklarını satarak finanse eden Costner için büyük bir kumar anlamına geliyor. New Line ve Warners, ilk iki filmi bir ücret karşılığında dağıtmayı kabul etti; Costner ise pazarlamayı üstlendi.

    Üç saatli "Horizon: Chapter 1", 28-30 Haziran hafta sonunda Amerika gişesinde yalnızca 11 milyon dolarla açıldı. Bu, 100 milyon dolarlık film için endişe verici bir başlangıçtı. Film sonrasında da zayıf puanlar ve kötü eleştiriler nedeniyle sekteye uğradı. İkinci hafta sonunda yüzde 51 düşüşle 5.4 milyon dolara geriledi; 10 günlük toplam hasılatı 22 milyon dolar oldu. Film uluslarası olarak ise 3 milyon dolardan daha az kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top