Hesabım
    "Gladyatör II" Fragmanı Neden Tepki Çekti?

    "Gladyatör II" 15 Kasım'da sinemalarda!

    Merakla beklenen "Gladyatör II" fragmanı bu hafta başında yayınlandı. Ridley Scott imzalı filmin oyuncu kadrosu, yapım kalitesi ve görselleri büyük ilgi uyandırırken, fragmandaki bazı pazarlama kararları tepki çekti.

    Resmi Paramount Pictures kanalı aracılığıyla YouTube'da, bugün itibariyle yaklaşık 13 milyon izlenmeye ulaşan fragmanda tepki çeken kullanılan müzikti. Film ünlü bir şekilde Antik Roma'da geçmesine rağmen, heyecan uyandıran görüntülere Jay Z ve Kanye West'in "No Church in the Wild" adlı rap şarkısı eşlik ediyor.

    Fragmanın yayınlanmasıyla birlikte bu durum hem YouTube yorumlarında hem de sosyal medyada filmden daha büyük bir sohbet konusu haline geldi. Pek çok yorum uyumsuzluğa dikkat çekiyor ve 40 bin beğeni alan bir yorum şöyle diyor: "Yapımcılar: Denzel'i aldık, hadi şimdi Roma İmparatorluğu'nu vurgulamak için bir rap şarkısı koyalım."

    Diğer yorumlar ise ilk filmdeki Hans Zimmer imzalı epik ve ikonik müziklerden hiçbirinin neden kullanılmadığı konusunda şaşkınlıklarını belirtiyor, devam filmindeki "gerileme" hakkında espriler yapıyor. Zimmer, "Gladyatör"ün müzikleriyle çok sayıdaki Oscar adaylıklarından birini almıştı. Devam filminin müzikleri ise Harry Gregson-Williams'a emanet ancak fragmanda filmin orijinal besteleri kullanılmıyor.

    Bunların dışında, projenin geneliyle ilgili olumsuz yorumlar da var, neden bir devam filmine ihtiyaç duyulduğu tartışma konusu olurken, fragmanın üç dakikalık uzunluğundan ve çok fazla şey göstermesinden şikayetçi olan izleyiciler de var.

    Filmle ilgili detayları uzun süre gizli tuttuktan sonra, ileriye doğru atılan bu ilk adım biraz tökezlemiş gibi görünüyor. Paramount'un bundan sonra atacağı pazarlama adımlarının nasıl yankı uyandıracağını bekleyip göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top