Hesabım
    "Ters Yüz 2" Pixar Tarihindeki En Çok Kazanan Film Oldu!

    Yılın en çok kazanan filmi olan "Ters Yüz 2"nin başarılı vizyon yolculuğu devam ediyor.

    Pixar

    2024 yılında, dünya çapında bir milyar dolar hasılat sınırını geçen ilk film olan "Ters Yüz 2" (Inside Out 2) ünlü animasyon stüdyosu Pixar'ın en çok kazanan filmi oldu.

    Haziran ortasında vizyona giren filmin toplam hasılatı 1.25 milyar dolara ulaştı ve "Ters Yüz 2" böylece, 1.24 milyar dolarla bu rekoru elinde tutan "İnanılmaz Aile 2"yi geçmeyi başardı.

    "Ters Yüz 2" şu anda "Karlar Ülkesi" (1.29 milyar dolar), “Süper Mario Kardeşler Filmi” (1.36 milyar dolar) ve "Karlar Ülkesi 2"nin (1.45 milyar dolar) ardından tüm zamanların en çok hasılat yapan dördüncü animasyon filmi konumunda.

    "Karlar Ülkesi" (Frozen) serisi, Pixar'ın da bağlı olduğu Walt Disney Animation Studios tarafından piyasaya sürülürken, "Süper Mario Kardeşler Filmi" Illumination ve Universal çatısı altında üretildi.

    Pixar'ın dokuz yıl sonra gelen devam filmi, ilk "Ters Yüz" filminde tanıdığımız küçük Riley'nin erken ergenlik yıllarına ve bu dönemde ortaya çıkan Kaygı, Utanç gibi yeni duygularına odaklanıyor. Film hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından olumlu karşılandı.

    Bu aynı zamanda "Lightyear", "Elemental" ve "Strange World" gibi bir dizi gişe hayal kırıklığını atlatan Disney ve Pixar için forma dönüş anlamına geliyor. Vizyona girdikten kısa süre sonra 2024'ün en çok hasılat yapan filmi haline gelen "Ters Yüz 2" vizyon yolculuğuna, seyirci sayılarında dramatik bir düşüş olmadan devam ediyor ve filmden yeni rekorlar da bekleniyor.

    2015 tarihli "Ters Yüz" dünya çapında 858.8 milyon dolar kazanmıştı. Bu rakamı çoktan geride bırakan devam filminin toplam hasılatını nereye kadar yükselteceğini önümüzdeki aylarda göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top