Hesabım
    Hollywood'un En Köklü Stüdyolarından Paramount, Skydance'a Satılıyor

    Paramount Pictures için yeni bir dönem başlıyor...

    Paramount Pictures

    Aylardır süren görüşmeler sonucunda, David Ellison'ın Skydance Media'sı, kendilerinin ve destekçilerinin Paramount Global'in devralınması için 8 milyar dolar yatırım yapacaklarını duyurdu.

    Pazar sabahı Paramount'un yönetim kurulundan oluşan özel bir komitenin onayının ardından, tüm kuruldan gelen bir oylamayla plan onaylandı ve yedi ay süren uzun müzakereler sona erdi.

    Bu anlaşma, CBS, Nickelodeon, Paramount Pictures'ın 1980'lerden bu yana ilk kez yeni ellere geçmesi anlamına geliyor. Paramount aynı zamanda Paramount+ hizmetini ve "Top Gun", "Transformers", "Mission: Impossible" gibi film serilerini kontrol ediyor.

    Anlaşma iki aşamalı bir işlemden oluşuyor: Shari Redstone ve ailesinin Paramount'un oy hakkına sahip hisselerinin %80'ini kontrol eden National Amusements Inc.'i 2.4 milyar dolar nakit karşılığında satın alınacak. Ardından tam birleşme gerçekleşecek ve Skydance hissedarlara 4.5 milyar dolar nakit veya hisse senedi teklif edecek. Ayrıca stüdyonun bilançosuna ek olarak 1.5 milyar dolar katkı sağlayarak şirketi mali açıdan rahatlatacak.

    Durum henüz sıcakken Skydance, hedeflerinin "Karlılığı artırmak, yaratıcılar için istikrarı ve bağımsızlığı teşvik etmek ve daha hızlı büyüyen dijital platformlara daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak için Paramount'u yeniden konumlandırmak" olduğunu açıkladı.

    Birleşmenin ardından Ellison başkan ve CEO olarak görev yapacak ve eski NBCUniversal şefi Jeff Shell, başkan olarak şirketi yönetecek. Düzenleyici onaylar nedeniyle şirketler, anlaşmanın 2025'in ilk yarısında tamamlanmasını bekliyor.

    O zamana kadar, yöneticiler Brian Robbins, George Cheeks ve Chris McCarthy'den oluşan mevcut CEO ofisi, işlerini her zamanki gibi sürdürmeye devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top