Hesabım
    ABD Box Office: "Çılgın Hırsız 4" Zirveye Yerleşti

    Gişe liderliğini "Ters Yüz 2"nin elinden alan "Çılgın Hırsız 4" beklentilerin üstünde açılış yaptı.

    Illumination

    Illumination'ın sevilen animasyon serisinin devam filmi "Çılgın Hırsız 4", ABD gişesinin yeni lideri oldu. Üç günlük hafta sonu hasılatı 75 milyon dolar olan film, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatilini de kapsayan beş günlük açılışında 122.6 milyon dolar kazandı.

    ABD dışındaki diğer 73 pazardan 106.9 milyon dolar kazanan filmin küresel açılış hasılatı ise 229.5 milyon dolar oldu. "Çılgın Hırsız 4" böylece hem ABD gişesinde hem de dünya çağında tahminlerin üstünde bir açılışa imza attı.

    Rakip Pixar filmi "Ters Yüz 2"nin yarısı kadar olan 100 milyon dolarlık uygun maliyetli prodüksiyon bütçesiyle birleştiğinde, "Çılgın Hırsız 4"ün kısa sürede kâr etmesi bekleniyor.

    Gişenin ikinci sırasına gerileyen "Ters Yüz 2" Amerike gişesinde 30 milyon dolar, yurt dışında ise 78.3 milyon dolar hasılat elde ederek, Kuzey Amerika hasılatını 533.8 milyon dolara, dünya çapındaki hasılatını ise 1.22 milyar dolara çıkardı. Film, 2024'ün açık ara en büyük hiti ve tüm zamanların en çok kazanan animasyon filmleri listesinde üst sıralara tırmanmaya devam ediyor.

    Vizyondaki ikinci hafta sonunda 21 milyon dolar kazanan "Sessiz Bir Yer: Birinci Gün" üçüncü sıraya yerleşti. Filmin toplam hasılatı 94.4 milyon dolara ulaşırken, dünya çapındaki toplamı 178.2 milyon dolar oldu.

    Ti West'in Mia Goth lideliğindeki "X" üçlemesinin son filmi olan "MaXXXine" 6.7 milyon dolarla açılışını dördüncü sırada gerçekleştirirken, "Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç" 6.6 milyon dolarla beşinci sıraya yerleşti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top