Hesabım
    "Emmanuelle" Fragman: Audrey Diwan'ın Erotik Filminde Noémie Merlant Başrolde

    Filmde Will Sharpe, Naomi Watts, Jamie Campbell Bower gibi isimler de rol alıyor.

    Audrey Diwan'ın erotik macera filmi "Emmanuelle"den, Eylül ayında San Sebastian Film Festivali'nde yapılacak dünya prömiyeri öncesinde ilk fragman ve postern yayınladı.

    Hong Kong'da çekilen film, Emmanuelle Arsan'ın aynı adlı romanından serbest biçimde uyarlandı. Film, adı hâlâ sinemanın en kışkırtıcı karakterlerini çağrıştıran bir kadının mahrem arayışına kadınsı bir bakış atıyor.

    Portrait of a Lady on Fire” (Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi) yıldızı Noémie Merlant'ın canlandırdığı Emmanuelle, kaybolmuş bir zevkin arayışına giriyor. Bir iş gezisi için tek başına Hong Kong'a uçan kadın, bu şehvetli küresel şehirde birçok karşılaşma başlatır ve kendisinden sürekli kaçan Kei (Will Sharpe) ile tanışır.

    Filmde Merlant'ın yanı sıra Naomi Watts, Jamie Campbell Bower, Chacha Huang ve Anthony Wong da rol alıyor.

    2021 filmi "Happening"le (Kürtaj) Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan kazanan Diwan, "Emmanuelle"i yönetmen arkadaşı Rebecca Zlotowski ile birlikte yazdı. Zlotowski'nin 2013 yapımı "Grand Central" filmi Cannes'da yarışmada gösterildi ve François Chalais Ödülü'nü kazandı.

    “Emmanuelle” romanı daha önce Just Jaeckin'in yönettiği ve Sylvia Kristel'in başrol oynadığı 1974 yapımı aynı isimli bir filme uyarlanmıştı. Kült bir hit haline geldi ve çok sayıda yan ürüne ve taklit çalışmaya ilham verdi. Diwan'a göre hikayeyi yeniden anlatması, #MeToo sonrası dönemdeki zevkin keşfi olarak tasarlandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top