Hesabım
    Yeni "Street Fighter" Filminin Tarihi Belli Oldu

    Street Fighter oyunları 3. kez sinemaya uyarlanıyor.

    .

    Sony Pictures ve Legendary, klasik Capcom video oyunlarına dayanan canlı aksiyon "Street Fighter" filminin 20 Mart 2026'da sinemalarda gösterime gireceğini duyurdu.

    Vizyon tarihi duyurusu, geçen hafta Avustralyalı yönetmenler Danny ve Michael Philippou'nun (Talk to Me), projeden ayrıldığı yönündeki haberlerin ardından geldi.

    Ayrılığın nedeni, Legendary ve Capcom'un çalışmalara bir an önce başlamak istemesi, yönetmen ikilisinin ise şu anda bir A24 film üzerinde çalışmasından kaynaklanan zamanlama çakışmaları olarak açıklandı. Şimdi proje için yeni bir yönetmen aranıyor.

    "Street Fighter" 1994'te Jean-Claude Van Damme, Raul Julia, Kylie Minogue ve Ming-Na Wen'in yer aldığı bir kadroyla sinemaya uyarlanmıştı. Yeni proje, 2009 yapımı "Street Fighter: The Legend of Chun-Li" filminin ardından serinin üçüncü beyaz perde denemesi olacak.

    1987'deki atari oyunuyla başlayan Street Fighter video oyunları, dünyanın dört bir yanından dövüşçülerin güçlerini ve yeteneklerini kanıtlamak için yarıştığı uluslararası bir dövüş sanatları turnuvası etrafında dönüyor.

    Oyunlar, 1991'de "Street Fighter II"nin piyasaya sürülmesiyle popüler kültür ikonu ve dayanak noktası haline geldiler. Seriye geçen yıl "Street Fighter VI" ile yeni bir bölüm eklendi.

    Film, projeyi Capcom ile birlikte geliştiren Legendary ile birlikte Sony tarafından dağıtılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top