Hesabım
    "Ters Yüz 2" 2024'ün En Çok Kazanan Filmi Oldu!

    Amerika gişesindeki liderliğini sürdüren film, sadece 10 günde yılın en çok kazanan filmi oldu!

    Pixar

    Amerika gişesinde tüm beklentileri aşarak 155 milyon dolarlık görkemli bir açılışa imza atan "Ters Yüz 2" yeni rekorlar kırmaya devam ediyor.

    Pixar'ın dokuz yıl sonra gelen devam filmi ilk hafta sonunda, "Dune: Part Two"yu (82.5 milyon dolar) geçerek ABD'de yılın en iyi açılış yapan filmi olurken, 2023 Temmuz'unda vizyona giren ve sonunda yılın en çok kazanan filmi olan "Barbie"den bu yana 100 milyon doların üstünde açılış yapan ilk film olmuştu.

    Vizyondaki ikinci hafta sonunda elde ettiği 100 milyon dolarla Amerika gişesinin zirvesindeki yerini koruyan "Ters Yüz 2", bir animasyon filmin elde ettiği en yüksek ikinci hafta sonu hasılatına imza attı. Rekor daha önce 92.3 milyon dolarla "Süper Mario Kardeşler Filmi"nin elindeydi.

    Toplam hasılatını, yalnızca on günde ABD'de 355 milyon dolara, dünya çapında ise 724 milyon dolara çıkarmayı başaran "Ters Yüz 2" böylece, hem ABD'de hem de dünya çapında 2024 yılının en çok kazanan filmi olarak "Dune: Part Two"yu tahtından elde etti. "Dune" devam filmi, Amerika gişesindeki 282.2 milyon dolarlık toplam hasılatına vizyonda 16 hafta geçirdikten sonra ulaşmış, küresel gişede ise toplam 711 milyon dolar kazanmıştı.

    21-23 Haziran hafta sonunda Amerika gişesinde "Ters Yüz 2"yi takip ederek ikinci sıraya yerleşen film, 19 milyon dolar hasılatla "Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç" oldu. İki filmin hafta sonu hasılatları arasındaki uçurum da Pixar animasyonunun gişedeki baskınlığını gösteriyor.

    Başrollerini Tom Hardy, Austin Butler ve Jodie Comer'ın üstlendiği "Motorcular" (The Bikeriders) 10 milyon dolarla açılışını üçüncü sırada gerçekleştirirken, dördüncü ve beşinci sıraya 3.6 milyon dolarla "Garfield" ve "Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık" yerleşti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top