Hesabım
    Usta Oyuncu Donald Sutherland Hayatını Kaybetti

    Hollywood'un unutulmaz aktörlerinden Donald Sutherland, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    .

    "The Dirty Dozen" (12 Kahraman Haydut), "MASH" (Cephede Eğlence) ve "Klute"tan "Animal House"a (Çılgınlar Okulu), "Ordinary People"dan "Pride and Prejudice" (Aşk ve Gurur) ve "Hunger Games" (Açlık Oyunları) serisine kadar birçok filmde rol alan, Hollywood'un ikonik oyuncularından Donald Sutherland, 88 yaşında hayatını kaybetti.

    Kanadalı aktörün vefatını, kendisi gibi oyuncu olan oğlu Kiefer Sutherland (24, Melancholia) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu ve şunları söyledi:

    "Büyük bir üzüntüyle size babam Donald Sutherland'ın vefat ettiğini söylüyorum. Şahsen sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman iyi, kötü ya da çirkin bir rolden korkmadı. Yaptığı şeyi sevdi ve sevdiği şeyi yaptı ve kimse asla bundan fazlasını isteyemez. İyi yaşanmış bir hayat."

    Emmy ve Altın Küre ödüllü Donald Sutherland, elli yılı aşkın bir süre boyunca kötü adamları, anti-kahramanları, romantik başrolleri ve akıl hocası figürlerini unutulmaz bir şekilde canlandırdı. Son on yılda “Açlık Oyunları” serisindeki kötü Başkan Snow rolüyle genç nesil izleyiciler tarafından da geniş çapta tanındı.

    En son “Lawmen: Bass Reeves” dizisinde Yargıç Parker olarak yer aldı ve 2022'de “Swimming With Sharks” dizisinde oynadı. Son zamanlarda tekrar eden diğer rolleri arasında “Undoing” ve “Trust” dizileri yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top