Hesabım
    Fransız Yıldız Anouk Aimée Hayatını Kaybetti

    "La Dolce Vita" ve "A Man and a Woman" gibi filmlerle tanınan Fransız oyuncu 92 yaşında hayatını kaybetti.

    .

    Federico Fellini klasikleri “Tatlı Hayat” (La Dolce Vita, 1960) ve “Sekiz Buçuk” (8½, 1963), Claude Lelouch imzalı “Bir Kadın ve Bir Erkek” (Un homme et une femme, 1966), Jacques Demy imzalı "Lola" (1961) gibi filmlerdeki zarafetiyle tanınan Fransız oyuncu Anouk Aimée 92 yaşında hayatını kaybetti.

    Aimée'nin ölümünü, yazar ve yönetmen Nikos Papatakis ile olan evliliğinden doğan kızı Manuela Papatakis, Instagram'da paylaştığı bir gönderiyle duyurdu. Papatakis şunları söyledi:

    "Kızım Galaad ve torunum Mila ile birlikte annem Anouk Aimée'nin aramızdan ayrılışını duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Bu sabah Paris'teki evinde vefat ettiğinde onun yanındaydım."

    Gerçek adı Françoise Sorya Dreyfus olan Aimée, 27 Nisan 1932’de Paris’te doğdu. Babası Yahudi olan Aimée, II. Dünya Savaşı sırasında zor bir çocukluk geçirdi. 1946’da, henüz 14 yaşındayken, "The House Under the Sea" filminde küçük bir rol üstlendikten sonra, karakterinin adı olan “Anouk”u takma ismi olarak kullanmaya başladı.

    Aimée, Jean-Louis Trintignant'la birlikte rol aldığı “Bir Kadın ve Bir Erkek"teki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi; yabancı bir filmdeki performansla aday gösterilen nispeten az sayıda oyuncudan biriydi. Filmin yönetmeni Claude Lelouch da aday gösterildi (Cannes'da Altın Palmiye ödülünü kazandı) ve film, En İyi Orijinal Senaryo ve Yabancı Dilde Film dalında Oscar kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top