Hesabım
    Marvel'ın "Blade" Filmi Yine Yönetmensiz Kaldı!

    Marvel Studios'un Mahershala Ali başrollü "Blade" filmi...

    Marvel Studios

    Marvel'ın Mahershala Ali liderliğinde çekeceği "Blade" filminde aksilikler bitmiyor. Stüdyonun 2019'daki Comic Con'da bir sonraki Blade olarak Mahershala Ali'yi duyurmasının üzerinden beş yıl geçti. Oscar'lı aktörün projeye dahil olması hayranları heyecanlandırsa da filmde şimdiye kadar önemli bir ilerleme kaydedilemedi.

    Projeye dahil olan ilk yönetmen Bassam Tariq, 2022 Eylül'ünde, çekimlerin başlamasına iki aydan daha az bir süre kala projeden ayrılmış ve prodüksiyonun durmasına neden olmuştu. Marvel Studios, bundan iki ay sonra filmin yönetmen koltuğunu Yann Demange'a emanet etti ve senaryo çalışmaları yeniden başladı.

    Şimdi, aradan geçen iki yılın ardından Demange de "Blade" projesinden ayrıldı. Haberi duyuran Wrap, ayrılığın dostane olduğunu ve "bir süre önce gerçekleştiğini" belirtti.

    Stüdyo son olarak, senaryonun en son taslağı üzerinde çalışması için Eric Pearson'ı görevlendirmişti. Pearson'dan önce Stacy Osei-Kuffour, Beau DeMayo, Michael Starrbury, Nic Pizzolatto ve Michael Green de senaryo taslakları yazdılar ancak çalışmaları nihayete ermedi.

    Senaryo çalışmaları 2023 yazındaki senaristler grevi sırasında kesintiye uğramış, ve grev bittikten sonra çıkan raporlara göre, stüdyo çalışmaları ilerletmek yerine neredeyse baştan yazılmasını istemişti.

    Vizyon tarihi defalarca ertelenen "Blade" için belirlenen son tarih 7 Kasım 2025, ancak yeni bir yönetmen ve senarist projeyi elden geçirmek üzere devralırsa bu tarihin tutması pek mümkün değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top