Hesabım
    Marvel "Thunderbolts*" Filminde CGI Kullanmaktan Kaçınıyor

    Marvel studios, son yapımlarındaki kötü görsel efektler nedeniyle karşılaştığı eleştirileri ciddiye almış görünüyor.

    .

    Marvel Studios, filmlerindeki ve dizilerindeki görsel efekt çalışmalarının özensizliğinden dolayı 2022 ve 2023'te eleştirilere maruz kaldı.

    Temmuz 2022'de Marvel'ın VFX çalışanları, adil olmayan beklentiler, kısa teslim tarihleri ​​ve kararsız yöneticileri ve film yapımcılarını memnun etmek için birden fazla seçenek talebi içeren sıkıntılı koşulları medyayla paylaşmaya başladı.

    İşler o kadar kötüye gitti ki şirket içi efekt ekibi, kendi sektöründe sendikalaşma seçimine başvuran ilk ekip oldu.

    Gelecek yıl yayınlanması planlanan Marvel Sinematik Evreni film ve dizileriyle ise işler değişecek gibi görünüyor: “Captain America: Brave New World”, “Thunderbolts*”, “Daredevil: Born Again” ve “Blade” gibi filmlerin görsel efektler açısından nispeten hafif olması bekleniyor.

    MCU'da Contessa Valentina Allegra de Fontaine'i oynayan eski "Veep" ve "Seinfeld" yıldızı Julia Lousi-Dreyfus'a göre bu durum özellikle "Thunderbolts*" için geçerli. Oyuncu, The New York Times'a verdiği röportajda yeni filmin son derece insan odaklı olduğunu ve bu nedenle görsel efekt konusunda görece daha hafif olduğunu söylüyor.

    "Çok iyi organize edilmiş. Çok metodik. Ve bunu olumsuz anlamda söylemiyorum. Özellikle bu filmde, ister inanın ister inanmayın, açıkçası insan hikayesine çok odaklandılar. Bir nevi köklerine dönmeye çalışıyorlar. Ve buna çok fazla odaklanılıyor. Olabildiğince CGI'dan uzak durmaya çalışıyorlar."

    Julia Louis-Dreyfus filmde efektlerden kaçınılmasının çok fazla pratik efekt ve dublör çalışması içerdiğini ve kendisinin de böyle birkaç sahne çektiğini belirtiyor:

    "Bunu Kaptan Amerika gibi havada uçuyormuşum gibi gösteriyorum ama öyle değil. Bu sadece çok, çok, çok kısa bir gösteri."

    Filmde, Bucky Barnes, US Agent, Yelena Belova, Red Guardian gibi karakterler yer alıyor; bunlar, mümkün olduğunca pratik olarak gerçekleştirilebilecek süper güçlere sahip olan karakterler.

    "Thunderbolts*" 25 Temmuz 2025'te vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top