Hesabım
    "Mission: Impossible 8" Seti Denizaltı Kazası Nedeniyle Durdu!

    "Mission: Impossible" serisinin son filmi, bir kez daha ertelenen prodüksiyon ve artan maliyetler yüzünden tehlikede!

    Paramount Pictures

    Sekizinci "Mission: Impossible" (Görevimiz Tehlike) filminin çekimleri, bir denizaltı arızası nedeniyle durdu.

    Daily Mail, prodüksiyonun bazı sahneler için 25 milyon dolarlık bir denizaltı kullandığını, ancak onu suya indirmek için kullanılan aracın denizaltının ağırlığı altında ezildiğini ve onarımının haftalar süreceğini bildiriyor.

    Bu durum, yazın yaşanan Hollywood grevleri nedeniyle zaten dokuz aylık bir gecikme yaşayan ve çekimlerine ancak Mart ayında yeniden başlanan "Mission: Impossible 8" için prodüksiyon sürecinin daha uzaması ve halihazırda artan maliyetlerinin daha da artması demek.

    World of Reel, filmin şu anki bütçesinin 400 milyon dolara yakın olduğunu bildiriyor ancak bu resmi bir şekilde doğrulanmadı. Sonuçta yükselen maliyet Paramount için tehlikeyi işaret ediyor, çünkü serinin bir önceki filmi olan "Mission Impossible: Dead Reckoning" stüdyoya 100 milyon dolara yakın bir kayıp yaşattı.

    Film dünya çapında 567.5 milyon dolarlık hasılatıyla 2023'ün en çok kazanan filmleri arasında olmasına rağmen, pandemi nedeniyle yapım maliyeti 300 milyon dolara yaklaşmıştı. Üstelik 100 milyon doları aşan bir de tanıtım bütçesi vardı. Dolayısıyla "Dead Reckoning" yılın hem en çok kazanan hem de en çok zarar eden filmlerinden biri oldu.

    2023'ün En Büyük Gişe Felaketleri

    Yönetmen Christopher McQuarrie, sekizinci ve muhtemelen son "Mission Impossible" filminin yaklaşık %40'ının grevlerden önce Afrika ve Kuzey Kutbu'nda çekildiğini belirtti. Çekimlerin büyük kısmı İngiltere'deki Longcross Stüdyoları'nda tamamlandı ancak filmin en büyük aksiyon sahnesi henüz çekilmedi.

    Mayıs 2025'te yayınlanması planlanan filmde Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Hayley Atwell, Vanessa Kirby, Esai Morales, Holt McCallany, Nick Offerman, Janet McTeer, Hannah Waddingham başrolleri paylaşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top