Hesabım
    Anya Taylor-Joy "Furiosa" Çekimlerini Anlattı: "Hiç Bu Kadar Yalnız Hissetmedim"

    Furiosa karakterine hayat veren Anya Taylor-Joy, filmdeki bir çığlık için üç ay boyunca savaş verdiğini anlattı.

    Warner Bros

    George Miller'ın yönnettiği, başrollerini Anya Taylor-Joy ve Chris Hemsworth'ün paylaştığı "Furiosa: Bir Mad Max Destanı" filminin vizyona girmesine sayılı günler kala, film hakkında şaşırtıcı yeni detaylar ortaya çıktı.

    The Telegraph tarafından yayınlanan röportajında George Miller, Anya Taylor-Joy'un canlandırdığı Furiosa karakterinin filmde yalnızca 30 satır civarında diyaloga sahip olduğunu söylemişti. Miller'in önceki "Mad Max" filmlerinde Tom Hardy ve Mel Gibson'ın da söyleyecek pek bir şeyi olmadığı için bu pek de sürpriz değil. Ancak Taylor-Joy, Miller'ı Furiosa'nın sesini duyurması için zorlamış.

    The New York Times'a verdiği röportajda (Variety aracılığıyla) Taylor-Joy, film setinde tek bir satır diyalog bile konuşmadan "aylar" geçirdiği söyledi ve şöyle ekledi:

    "Hiçbir zaman, bu filmi yaparken olduğum kadar yalnız olmadım. Çok fazla derine inmek istemiyorum ama kolay olacağını düşündüğüm her şey zordu."

    “Furiosa” setinde neyin beklediğinden daha zor olduğu sorulduğundaysa oyuncu şu anda sessiz kalmayı tercih ettiğini belirtti:

    "Sonraki soru, kusura bakmayın. Benimle 20 yıl sonra konuş. Benimle 20 yıl sonra konuş."

    Taylor-Joy, Miller onu ekranda olabldiğince içsel kılmaya odaklanmış olsa bile, filmin bir anlık kadın öfkesine ihtiyaç duyduğunu düşünüyor. Ancak filmde uzun sahneler boyunca sessiz kalması gerekiyordu. Oyuncu şunları söylüyor:

    "Buna George'u yüzde yüz sevdiğimi söyleyerek başlamak istiyorum ve eğer böyle bir şey yapacaksanız, George Miller gibi birinin elinde olmak istersiniz. Ama Furiosa'nın savaş yüzünün neye benzediğine dair çok ama çok kesin bir fikri vardı ve bu da filmin büyük bir kısmında gözlerime izin verdi. Adeta 'ağzınız kapalı, duygu yok, gözlerinizle konuşun' gibiydi. İşte bu kadar, sahip olduğunuz tek şey bu."

    Taylor-Joy, "Kadın öfkesinin gerçekten güçlü bir savunucusuyum" diye ekledi ve filmlerdeki kadın karakterlerin sıklıkla zorluklara katlanmasından ve yalnızca tek bir gözyaşı dökmesinden biraz sıkıldığını belirtti ve Miller'a Furiosa'nın bir duygu patlamasını hak ettiğini söylediğini açıkladı.

    O filmde bir çığlık var ve size üç ay boyunca o çığlık için savaştığımı söylerken şaka yapmıyorum.

    Taylor-Joy, Furiosa ile ilgili bir notu olduğunda bunun daima Miller'la bir "sohbet" olduğundan emin olduğunu vurguladı ve "Hiçbir zaman küstah olmadım... sonuçta bu onun vizyonu. Sahip olduğum her şeyi sunabilirim ama onun sözü geçerli.” dedi.

    "Furiosa: Bir Mad Max Destanı" 24 Mayıs'ta sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top