Hesabım
    Oscar Ödüllü Filmler Çok Yakında TV+’ta

    TV+, bu yılın Oscar ödüllü filmlerini, vizyondaki gösterimlerinin hemen ardından sinema tutkunlarıyla buluşturuyor.

    TV+

    Türkiye'nin önde gelen içerik platformu TV+, 96. Akademi Ödül Töreni'nden Oscar ile dönen "Anatomy of a Fall" ve "Holdovers" ile güçlü adaylar "Teacher's Lounge" ve "Io Capitano" gibi filmleri seyircilerle buluşturarak muhteşem bir sinema deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

    Oscar Ödülleri'nde En İyi Orijinal Senaryo Ödülü'nü kazanan "Anatomy of a Fall", beş dalda aday gösterilmişti. Alman oyuncu Sandra Hüller'in başrolünde yer aldığı bu psikolojik gerilim filmi, Fransız Alpleri'nde yaşayan bir ailenin dramatik hikayesini anlatıyor. Film, kısmi görme engelli oğullarıyla izole bir yaşam süren ailenin, geçmişe dönerek ilişkilerini derinlemesine inceliyor.

    Sıcak bir insan ilişkileri hikayesi anlatan "Holdovers" ise en iyi film kategorisi dahil beş dalda Oscar adaylığı kazandı. Da'Vine Joy Randolph'un etkileyici performansıyla dikkat çeken film, 1970'lerde geçen bir dönem filmi olarak; okul dışındaki hayatları olmayan bir öğretmen, sorunlu bir öğrenci ve okuldaki aşçının hikayesini anlatıyor.

    TV+, sadece Oscar ödüllü filmleri değil, dünyanın dört bir yanından yılın en iyi filmlerini bir araya getiren seçkin bir koleksiyon olan "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinden de çok beğenilen yapımları da izleyicilere sunuyor.

    Türk asıllı Alman yönetmen İlker Çatak'ın yönettiği dram filmi "Teacher's Lounge" da yabancı dilde en iyi film adayları arasındaydı. Film, matematik öğretmeni Carla Nowak'ın çalıştığı lisede yaşanan bir hırsızlık olayını araştırmasıyla gelişenleri konu alıyor. Çatak, filmi yazarken kendi çocukluk deneyimlerinden esinlendiğini belirterek izleyicilere öğrenci haklarını hatırlatıyor.

    Günümüzde hala önemli bir konu olan bir mültecilik hikayesini anlatan İtalyan yapımı "Io Capitano" da yabancı dilde en iyi film adayları arasındaydı. Film, Senegal'den Avrupa'ya gitmeye çalışan iki gencin maceralarını ve hayallerini gerçekleştirmek için verdikleri mücadeleyi ele alıyor. Seydou ve Moussa'nın dünya keşifleri ve rap yıldızı olma hayalleri boyunca karşılaştıkları zorluklar, etkileyici bir şekilde anlatılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top