Hesabım
    Z Kuşağı, Sinema ve Televizyonda Romantizm Aramıyor

    UCLA'nın yeni bir araştırması, gençlerin film ve dizilerde romantik ilişkilerin ve cinselliğin fazla ön planda olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.

    .

    UCLA'nın (Kaliforniya Üniversitesi) ABD'de yaşayan 13-24 yaş arası genç ve genç yetişkinler üzerinde yaptığı yeni bir araştırma, bu yaş grubunun %47,5'inin, fiziksel yakınlığın, cinselliğin ve romantizmin filmlerde ve dizilerde çok ön planda olduğunu düşündüğünü ortaya çıkardı.

    Deadline'ın araştırma sonuçlarından aktardığına göre, %44,3'ü medyada romantizmin "aşırı kullanıldığını" belirtiyor, %51,5'i arkadaşlıklara ve platonik ilişkilere odaklanan daha fazla içerik görmek istiyor ve %39'u ekranda daha fazla aromantik ve/veya aseksüel karakterler görmek istediğini söylüyor.

    Ergenlerin sevmedikleri klişeler arasında 'ilişkinin mutlu olmak için gerekli olması' en kötüsü olarak görülürken, bunu erkek ve kadın başrollerin her zaman romantik bir şekilde bir araya gelmek zorunda kalması takip ediyor ve aşk üçgenleri üçüncü sırada yer alıyor.

    Rakamlar, UCLA'daki The Center for Scholars & Storytellers (Akademisyenler ve Hikaye Anlatıcıları Merkezi) tarafından yürütülen ve 10-24 yaşları arasındaki 1500 gençle anket yapılan Teens & Screens yıllık raporunun bir parçası. Katılımcıların ırk ve cinsiyet açısından da ABD Nüfus Sayımını yansıttığı bildiriliyor.

    Ankete katılanlar aynı zamanda haftalık yayınlanan bölümlerdense (%25,5) bölümleri art arda izlemeyi (%50,5) tercih ediyor. Çoğunluk ayrıca orijinal içeriği (%56) yeniden yapımlar, franchise'lar veya kitap ya da çizgi roman gibi mevcut fikri mülkiyet haklarına dayanan içeriklere tercih ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top