13-23 Mart 2008 tarihleri arasında Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 19. kez gerçekleştirilecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali'nde verilecek Özel Ödüllerin sahipleri belirlendi.
Vakıf, bu yıl da sinema sanatına emek vermiş ve sinemayı yüceltmiş sanatçılara ve kurumlara özel ödül vermeye devam ediyor.
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, 19. Ankara Uluslararası Film Festivali çerçevesinde, her yıl verilmekte olan Aziz Nesin Emek Ödülü'nü; sinemanın olmazsa olmaz, görünmeyen emekçilerinden ve adsız kahramanlarından biri olan, gerek Ankara'da gerek Anadolu'da pek çok sinemanın teknik altyapısının kurulmasında emeği geçmiş, yıllanmış projeksiyon makinelerini bilgi ve becerisiyle çalışır halde tutan, bunları yaparken hiç yitirmediği güleryüzü ve beyefendiliği ile filmleri bize ulaştırırken göstermiş olduğu vefakar çabalarından dolayı 50 yıldır Ankara'da makinistlik yapan Ramazan Çetin'e (Ramazan Usta) vermeyi uygun bulmuştur.
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı, Kitle İletişim Ödülü'nü ise; benzeri görülmemiş bir çabayla emek, zaman, para vakfederek kurdukları merkezde "Türk Sineması'na görsel hafıza"sını kazandırmak adına sinema sanatçılarıyla düzenledikleri sözlü tarih çalışmasından, merkezlerinde yaptıkları film gösterimleriyle pek çok genç sinemacının yetişmesine yaptıkları katkıdan dolayı Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'ne ve Türkiye'de sinemaya ve sinema yayıncılığına popüler sinema yazınından farklı bir perspektifle bakarak alanın gelişmesine yaptıkları büyük ve "nitelikli" katkıdan, Türkiye'de film festivallerine ayrım gözetmeden verdikleri destekten, genç sinema yazarlarına yeni ve özgür bir tartışma platformu sunmuş olmalarından dolayı Altyazı Sinema Dergisi'ne vermeyi uygun bulmuştur.
Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı 2002 yılından bu yana Ankara'nın kültür sanat hayatına katkıda bulunan kişilere Sanat Çınarı unvanı vermektedir. 19. Ankara Uluslararası Film Festivali bu ödülü Türkiye'de tiyatro sanatının gelişmesine yaptığı akademik katkılardan ve salt akademik çevrede de kalmayıp nitelikli tiyatronun gelişmesi için gazete ve dergilerde eleştiri yazıları da yayımlayan, sayısız tiyatrocunun yetişmesinde büyük emeği geçen, kurucusu olduğu DTCF Tiyatro Bölümü'nün ve kendi sanat hayatının 50., yaşamının 80. yılını sürdürmekte olan hocaların hocası Prof. Dr. Sevda Şener'e vermeyi uygun bulmuştur.