Hesabım
    Locke & Key 1. Sezon İncelemesi

    Yeni Netflix dizisi Locke & Key'i izledik..

    Netflix

    Yeni Netflix dizisi Locke & Key bugün itibariyle platformdaki yerini aldı. Joe Hill’in yazıp Gabriel Rodríguez’in çizdiği çizgi roman ilk olarak 2008’de yayınlanmış ve macera 2013’e kadar devam etmiş. Çizgi romanın diziye uyarlanması da ilk değil aslında. 2011’de Steven Spielberg’ün de yapımcıları arasında bulunduğu bir pilot bölüm çekilmiş ancak FOX diziyi beğenmeyerek yayınlamaktan vazgeçmiş. Sonra Universal bir üçleme film çekmeyi düşünmüş, o proje de olmamış. Son olarak Hulu, diziyi yapmak istemiş ama 2018’de çekilen pilot bölümden sonra onlar da vazgeçmişler. Şimdi dokuz yıl sonra bu iş, Lost’ın yazar ve yapımcılarından Carlton Cuse ve Meredit Averill’in uyarlamasıyla bir Netflix yapımı olarak karşımızda.

    Çizgi romandan haberdar olmayanlar için, konudan biraz bahsetmek istiyorum öncelikle. Babalarının bir cinayete kurban gitmesinin ardından, babalarının ailesine ait olan görkemli bir evde yaşamak üzere, Seatle’dan Massachusetts’in bir kasabası olan Hardford’a (çizgi romanda kasabanın adı Lovecraft) gelen üç kardeş ve annelerinin gizemli hikayesini izliyoruz Locke & Key’de. Liseye giden Tyler ve Kinsey ile en küçük kardeş Bode, herkesin Key House diyerek bahsettiği eve yerleştikleri andan itibaren bir takım gizemli olaylar baş göstermeye başlıyor. Evde gizlenmiş olan anahtarları tek tek bulmaya başlayan Bode, bir süre ablası ve abisini neler olduğuna ikna edemese de, sonunda gençler de bulunan anahtarların neler yapabildiğini görünce, ona inanıyorlar. Aile sırlarını yavaş yavaş keşfetmeye başladıklarında daha büyük bir sorunları olduğunu farkediyorlar. Yıllardır bir kuyunun dibinde yaşayan şeytani bir varlık olan Dodge da bu anahtarların peşinde ve tüm anahtarları özellikle de Head Key’i almadan çocukları rahat bırakmayacak.

    Netflix

    İlk sezonun tamamını izleme şansını bulduğum dizinin aslında büyük bir handikapı var. Baş karakterleri dolayısıyla bir ergen dizisi havasında olmasına rağmen Locke & Key'in yaş sınırı 18+ yaş. Stranger Things 16+ iken, Locke & Key’in 18+ olması, sizi çok da yetişkin bir fantastik izleyeceğiniz konusunda heveslendirmesin. Zira izlediğim dizinin hedef yaş grubu 15-20 arası olmalı diye düşünüyorum ben. Cuse ve Averill bu konuda çok cesur davranmamışlar ya da özellikle dizinin böyle bir aile tonunda olması istenmiş ve korku janrından uzaklaşılmış. Anlaşılan Netflix çalışan modelden şaşmak istememiş.

    Yine de bir Netflix klasiği olarak binge watch’e (seri izleme) oldukça uygun bir dizi olarak, Locke ailesinin gençlerinin sırları çözüşünü, sıkılmadan izlediğimi söyleyebilirim. Sadece anne Nina ve gençlerin çevresindeki okul arkadaşları da dahil olmak üzere diğer tüm karakterlerin antipatikliği beni rahatsız etti. Bode dışında kimseye karşı bir sempati besleyemedim. Benim, ön içerik olarak izlediğim bölümlerde efektler tamamlanmamıştı. Dolayısıyla o konuda çok yorum yapamayacağım, çünkü izlediğim versiyon, sahnelerin son hali değildi.

    Sonuç olarak çizgi roman hayranlarının korku dozu azaltılmış bu versiyonla biraz hayal kırıklığına uğrayacağını tahmin edebiliyorum. Ancak diğer izleyiciler için keyifli bir izleme deneyimi olabilir. Locke & Key’in hali hazırda 2. sezon onayını aldığını da belirtmeden geçmeyeyim.

    İyi seyirler..

    Locke & Key
    Locke & Key
    Vizyon tarihi 2020-02-07 | 60 Dak.
    Diziler : Locke & Key
    beraberinde Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones
    Üyeler
    3,3

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top