Hesabım
    "Dune" Serisi İçin Yönetmen Bulundu

    Dune serisi, hikayenin öncesini işleyecek

    HBO Max'teki “Dune” prequel serisi, ilk iki bölümü yönetmesi için Johan Renck'i kadroya dahil etti. Renck ayrıca şu anda “Dune: The Sisterhood” başlıklı şovda baş yapımcı olarak görev yapacak. Haziran 2019'da HBO Max'te doğrudan seri olarak sipariş edildi. Daha önce, "Dune" yönetmeni ve yardımcı yazar Denis Villeneuve, "Dune: The Sisterhood"un pilot bölümünü yönetmek için eklenmişti, ancak, "Dune" devam filmi üzerindeki çalışması bunu yapmasını engelledi.

    Dizi, “Dune” olaylarından 10.000 yıl öncesini konu alıyor ve Harkonnen Sisters'ı insanlığın geleceğini tehdit eden güçlerle savaşırken ve Bene Gesserit olarak bilinen efsanevi mezhebi kurarken takip ediyor. Renck, eleştirmenlerce beğenilen HBO mini dizisi “Chernobyl” üzerindeki çalışmasıyla iki Emmy kazandı: Biri dizinin en iyi mini dizi ödülünü kazandığında baş yapımcı olarak, diğeri ise beş bölümün tamamını yönettiği için bir mini dizi için en iyi yönetmenlik dalında.

    Renck ayrıca, “Vikings”, “Bloodline”, “Breaking Bad”, “The Walking Dead” ve “Halt and Catch Fire” gibi dizilerdeki çalışmalarıyla tanınıyor. David Bowie'yi “Blackstar” ve “Lazarus” videolarında yönetmek de dahil olmak üzere başarılı bir müzik video yönetmenliği de yapıyor. Seri, HBO Max ve Legendary Television tarafından ortaklaşa üretilirken, Legendary yeni “Dune” filmlerinin yapımcılığını da üstleniyor.

    Variety'nin haberine göre, Diane Ademu-John, “Dune: The Sisterhood”da yazar, showrunner ve baş yapımcı olarak görev yapacak. Renck, Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Mark Friedman ve Matthew King ile birlikte Brian Herbert, Byron Merritt ve Kim Herbert ile birlikte yürütücü yapımcılık yapacak. Kevin J. Anderson ortak yapımcı olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top