Hesabım
    Colin Firth'ün Başrolde Olduğu "Lockerbie: A Search for Truth" Dizisinden İlk Teaser

    Oscar ödüllü Colin Firth, kızı terör saldırısında öldükten sonra adalet için savaşan bir babayı canlandırıyor.

    1988 yılında 259 yolcu ve mürettebatın ölümüne yol açan Pan Am 103 sefer sayılı uçağın bombalanmasını konu alan yeni mini dizi “Lockerbie: A Search for Truth”un ilk fragmanı yayınlandı.

    Sky ve Peacock dizisinde Oscar ödüllü Colin Firth, kızı terör saldırısında ölen Dr. Jim Swire'ı canlandırıyor. Dr. Swire sonrasında, Birleşik Krallık'taki kurbanların ailelerinin sözcüsü olur ve sadece istikrarını, ailesini ve hayatını tehlikeye atmakla kalmayıp, aynı zamanda adalet sistemine olan güvenini de tamamen altüst eden amansız bir yolculuğa çıkar. Gerçekler ayaklarının altından kayarken, onun dünyaya bakışı da sonsuza kadar değişir.

    Dizide Jim Swire'ın karısı Jane rolünde de Catherine McCormack (Slow Horses, Temple) yer alıyor. İskoç oyun yazarı David Harrower (Blackbird, Knives in Hens) başyazar olarak görev yaparken, BAFTA ödüllü Otto Bathurst (Peaky Blinders, The Winter King) baş yönetmen olarak görev yapıyor. Sorumlu yapımcılar arasında Carnival Films'ten Gareth Neame ve Nigel Marchant, Sky Studios'tan Sam Hoyle'un yanı sıra Harrower, Bathurst, Liz Trubridge, Jim Sheridan, Kirsten Sheridan ve Oskar Slingerland yer alıyor.

    Neame ve Marchat yaptıkları açıklamada şunları söyledi: "Pan Am 103 sefer sayılı uçağın bombalanması, aralarında ABD ve İngiltere vatandaşlarının da bulunduğu 270 masum insanın hayatına mal olan en yıkıcı terör eylemlerinden biriydi. İngiltere'deki kurban ailelerinin sözcüsü olarak Jim Swire'ın dikkat çekici hikayesini otuz yılı aşkın süredir takip ediyoruz. Şimdi Colin Firth'ün, Jim'in hayatının eserini ekranda tasvir ederken gösterdiği büyüleyici performansı izlemek önemli. Kısmen aşk ve kayıpla ilgili son derece etkileyici bir karakter öyküsü olan bu drama, aynı zamanda durdurulamaz bir kararlılığa sahip sıradan bir adamın gerçeğin peşinde hükümetlere ve dünya liderlerine nasıl meydan okuyabileceğini gösteren araştırmacı bir siyasi gerilim."

    "Lockerbie: A Search for Truth"un prömiyeri 2 Ocak'ta Sky Atlantic'te ve Peacock'ta yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top