Hesabım
    "Esaretin Bedeli" ve "Yeşil Yol" Filmlerinin Ünlü Yönetmeni, "Stranger Things" İçin Yönetmenliğe Geri Döndü

    Frank Darabont, "Stranger Things"in 5. sezonu için emeklilikten döndü ve yıllar sonra yönetmen koltuğuna geçti.

    Netflix

    Frank Darabont imzalı "Esaretin Bedeli" (The Shawshank Redemption) filmi bu hafta 30. yıl dönümünü kutladı. Ünlü Stephen King uyarlaması, yıllar içinde büyük beğeni toplamasına rağmen vizyona girdiği dönemde sadece 16 milyon dolar hasılat elde ederek bir gişe fiyaskosuyla karşılaştı.

    Sonra filmle ilgili söylemler değişti; film yedi Oscar adaylığı kazandı, sinemalarda orijinalinden kat kat daha başarılı bir şekilde yeniden gösterime girdi, ev videolarında ve kablolu yayınlarda büyük bir hit oldu. "Esaretin Bedeli" artık, şimdiye kadar yapılmış en büyük Amerikan filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

    Filmin yönetmeni Darabont ise "Yeşil Yol" ve "Majestic" gibi sevilen iki filme daha imza attıktan sonra, 2007'de son sinema filmi "Öldüren Sis"i yönetti. Darabont 2010'da AMC'de "The Walking Dead" dizisini başlattı ve 2013'te "Mob City" dizisinin birkaç bölümünü yönettikten sonra yönetmenliği tamamen bıraktı.

    Ancak ünlü yönetmen şimdi, "Stranger Things"in beşinci ve son sezonunun birkaç bölümünü yönetmek için emeklilikten çıkıyor. Darabont, The Daily Beast'e verdiği röportajda, yönetmen koltuğuna geri dönüşüyle ilgili olarak şunları söylüyor:

    Beni emeklilikten gerçekten uzaklaştıran şey eşim ve benim bu diziyi gerçekten sevmemizdi. Yayınlar artık açgözlü nedenlerle korkunç şeyler yapan korkunç insanlarla dolu ama Stranger Things'in çok yürekli bir yanı var. Bu pozitiflik bende gerçekten karşılık buluyor"

    Bu geri dönüşün devamının gelip gelmeyeceği sorulduğunda ise Darabont şöyle diyor: “Kim bilir? İşi özlemedim ama yaratıcı insanlarla sette olmayı özledim… Bu bir kerelik olabilir ve bitmiş olabilir ama hâlâ zamanımız var.”

    "Stranger Things"in toplam sekiz bölüm olarak yayınlanacak son sezonunda, Darabont'un "The Turbow Trap" ve "Shock Jock" olarak adlandırılacağı söylenen üçüncü ve beşinci bölümlerin yönetmenliğini üstleneceği daha önce açıklanmıştı. Merakla beklenen final sezonu 2025 yılı içerisinde Netflix izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top