Hesabım
    "Rings of Power"ın 2. Sezon İzleyici Sayısı Düşüşe Geçti!

    "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri"nin 2. sezonunda izleyici sayısı düşüşe geçti.

    Prime Video

    Prime Video'nun “The Lord of The Rings: The Rings of Power” (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri) dizisinin ikinci sezonu yaklaşık iki hafta önce yayınlanmaya başladı ve şimdiye kadar dört bölüm yayınlandı. Bu süre zarfında (11 gün) dizi toplam 40 milyon izleyiciyi topladı.

    Deadline, rakamların Amazon MGM Stüdyoları Başkanı Jennifer Salke tarafından Salı günü personele gönderilen dahili bir nottan geldiğini bildiriyor.

    Dizi dünya çapında Prime Video'da 1 numara oldu ve on bir gün boyunca toplam izlenme sayısı açısından yayıncıdaki tüm zamanların en iyi beş TV sezonundan biri oldu. Ayrıca Ağustos başından bu yana on milyonlarca kişinin ilk sezonu, muhtemelen ikinci sezonun ilk çıkışından önce yeniden, izlediği bildirildi.

    Salke "Rings of Power müşterilerimizin etkileyici bir kısmı ABD dışından geliyor, bu da dizinin küresel izleyicilerle olan rezonansının bir kanıtıdır". diyerek dizinin dünya çapında popüler olduğunu belirtiyor.

    Rakamlar çok büyük olsa da üçüncü taraf analiz firması Samba TV, "Rings of Power"ın ilk sezon izleyicisine ulaşmakta zorlandığını ve ilk haftasonunda yaklaşık %50 düşüş yaşadığını söylüyor.

    Karşılaştırma yapmak gerekirse, HBO'nun "House of the Dragon" dizisi 2. sezon prömiyerinde %22'lik bir düşüş gördü ancak sezon boyunca büyümeyi başardı. "Rings of Power" ise çok daha büyük bir düşüşle başladı ve karışık yorumlarla değerlendirilen ilk sezonun ardından, bu sezon da olumsuza daha yakın tepkiler alıyor.

    Prime Video, ilk sezonun açılış hafta sonu için 25 milyon izleyicinin geldiğini öne sürmüştü. Dudak uçuklatan bu rakam, ilk sezonun 40 milyona 11 günden çok daha kısa bir sürede ulaştığı anlamına geliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top