Hesabım
    Neil Gaiman Hakkındaki Taciz İddiaları "Good Omens" Dizisini de Etkiledi!

    Gaiman'ın dizileri iptal edilirken, Prime Video "Good Omens"ın final sezonunda prodüksiyonu durdurdu.

    Prime Video

    Amazon Prime Video, fantastik draması "Good Omens"ın üçüncü ve son sezonunun prodüksiyonunu durdurma kararı aldı. David Tennant ve Michael Sheen başrollü dizinin final sezonu için yakın zamanda İskoçya'da sete çıkılması planlanıyordu.

    Karar, dizinin yaratıcısı ve dizi sorumlusu Neil Gaiman'ın birçok kadın tarafından cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmasından iki ay sonra geldi. 2022'de Yeni Zelanda'da, çocuğunun 23 yaşındaki dadısının da dahil olduğu iddia edilen bir olay şu anda yetkililer tarafından araştırılıyor.

    Gaiman ve Terry Pratchett, "Good Omens"ın dayandığı 1990 tarihli romanının ortak yazarlarıydı. Dizinin ikinci sezonuyla birlikte orijinal romanın sınırlarını genişleten bir hikaye ele alınmaya başlanmıştı.

    Prodüksiyonun durdurulmasının, Prime Video'nun dizinin prodüksiyon tarafında bazı değişiklikler yapmak istemesinden kaynaklandığı bildiriliyor ancak bu değişikliklerin içeriği hakkında bir bilgi yok.

    Bu haber, Disney'in, Gaiman'ın 2008 tarihli romanı "The Graveyard Book"un film uyarlaması için yapılan çalışmaları iptal etmesinin ardından geldi. Filmi Marc Forster yönetecekti ve iptal kararının hem Gaiman hakkındaki taciz iddiaları hem de proje bazlı nedenlerden dolayı alındığı belirtiliyor.

    Netflix de geçtiğimiz haftalarda Gaiman uyarlaması olan "Dead Boy Detectives" dizisini ilk sezonun ardından iptal etmişti. Yazarın ünlü çizgi romanından uyarlanan diğer bir Netflix dizisi olan "The Sandman"in ise ikinci sezonu kısa süre önce çekildi fakat önümüzdeki yıldan önce yayına hazır olması beklenmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top